Veilig spelen op smartphones of tablets

Anno 2014 zijn smartphones en tablets niet meer weg te denken uit ons leven. Iedereen heeft wel één of meerdere telefoons of tablets in huis. Het is dan ook niet raar dat kinderen op een goed moment hiermee in aanraking komen. Daarnaast maakt de tablet tegenwoordig op veel scholen deel uit van het onderwijs. Is het wel wenselijk dat kinderen zo jong al met je smartphone aan de haal gaan? Hoe doe je dit dan veilig?

Gelukkig is Evie nog klein en is een rammelaar ook goed. Toch ziet ze ons elke dag met onze telefoon in de handen en het intrigeert haar wel als ze ergens een telefoon ziet liggen, bewust of onbewust, grijpt ze er naar. Op den duur gaat ze de skills toch nodig hebben om te ‘overleven’ in deze wereld. Wij hebben het er dan ook wel eens over wat acceptabel is. Ik ben van mening dat een kind moet (buiten)spelen, de fantasie prikkelen, tekenen en lezen. Toch vindt ik het ook belangrijk dat ze straks begrijpt hoe een smartphone of tablet werkt.

De ontwikkelingen op het gebied van smartphones en tablets gaan razendsnel. Inmiddels zijn er goede manieren om je telefoon kidsproof te maken, zodat je kind veilig kan spelen. Ik werd gewezen op een artikel over hoe je je smartphone en tablet veilig maakt voor je kind om mee te spelen om zo te leren omgaan met deze technologie. Er zijn handige apps die je op je telefoon of tablet kunt installeren. Inmiddels hebben sommige telefoons de apps standaard geïnstalleerd staan.

Ik ben benieuwd hoe jullie denken over het gebruik van smartphones en tablets onder jonge kinderen. Hebben jullie maatregelen genomen om je kind veilig te laten spelen?

 

Volg en like ons:

One thought on “Veilig spelen op smartphones of tablets

  1. Interessant blogje, heb datzelfde mailtje gekregen. Is zeker een interessant artikel, helaas werkt de kindermodus niet op de telefoon. Had hem aangezet en onze dochter (bijna twee) er even mee laten spelen. Binnen een minuut had ze mijn mail geopend… Jammer, had hem anders graag gebruikt.

    Over het tablet / telefoongebruik; is minimaal hier in huis. Ze weet in theorie hoe een touch screen werkt, maar heeft nog niet de vaardigheid dat ook te besturen. Vooral omdat ik haar daar niet vaak genoeg voor laat spelen. Alleen heel af en toe als ik de tijd heb om haar te begeleiden mag ze. Ze heeft er namelijk nogal een handje van om ze kapot te laten vallen… Heb zelf zoiets dat als ze vier is en ze naar de basisschool gaat maar weet hoe het werkt. In het onderwijs kan je namelijk over het algemeen niet meer zonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.