Knuffel kwijt

Ik heb wel eens geschreven over wanneer het beste moment is je baby een knuffel te geven om mee te slapen. Inmiddels is Roger het konijn niet meer weg te denken. Roger moet overal mee naartoe en als ze even moe of verdrietig is pakt ze ‘m erbij. Dit doet ze steeds meer. Ik ben blij dat we naast Roger ook Roger 2.0 hebben die zo nu en dan voor hem in valt. Volgens mij is het kwijtraken van een knuffel niet alleen een nachtmerrie voor het kind, maar ook voor de ouder.

Voorheen lag Roger altijd in het bed van Evie. Dat is wel zo makkelijk bij het naar bed brengen, de knuffel is altijd op de juiste tijd op de juiste plek. Sinds kort moet Roger overal mee naartoe. Hij leidt dan ook een zwervend bestaan bij ons in huis. Hij kan dus overal liggen op het moment dat ik Evie naar bed breng en haar knuffel niet in bed ligt. Het is dan ook even schrikken als blijkt dat Roger op een dag niet te vinden is voor het middagslaapje.

Het is tijd voor het middagslaapje en volg ons vaste slaapritueel. Luier verschonen, slaapzak aan, liedje zingen en Roger erbij pakken… En laat die nu in geen velden of wegen te bekennen zijn. Ik heb Evie in bed gezet en heb een ronde door het huis gedaan langs alle plekken waar haar favoriete knuffel kon liggen. Helaas zonder succes, want ik kon hem nergens vinden. Ik ben weer naar boven gelopen en heb Evie voorzichtig verteld dat ik Roger niet kon vinden.

Knuffel kwijt
Blij met haar knuffel

Ik zag echt een beetje paniek in de ogen van Evie. Dat was zo sneu voor haar. Ik heb haar verzekerd dat ik Roger zou vinden en deed nog een tweede en derde ronde door het huis. Evie begon te roepen om Roger, want ze had nu toch wel door dat het allemaal wat lang duurde. Uiteindelijk wist ik stiekem Roger 2.0 te pakken te krijgen en riep dat ik hem had gevonden. De vreugde was van haar gezicht af te lezen en daarna ging ze rustig slapen. Uiteindelijk vonden we Roger onder de salontafel.

Haar knuffel was kwijt, al was het maar voor heel even. Het was lang genoeg om te weten dat dit nooit meer moet gebeuren. Sindsdien houd ik elke stap die Evie met haar knuffel zet nauwlettend in de gaten om dit soort situaties te vermijden. Ze hecht zich elke week meer aan deze knuffel en ik wil geen verdrietige Evie meer om haar knuffel.

Heeft jullie kindje en favoriete knuffel? En zijn jullie deze wel eens kwijt geweest?

 

Volg en like ons:

5 thoughts on “Knuffel kwijt

  1. Oh jee, we zijn Simon hier ook kwijt. Vlak nadat hij in de was is geweest, dus het zou zo maar eens een gevalletje afstoting zijn geweest. Ik overweeg nu maar een nieuwe Simon te kopen…of zou dat toch niet hetzelfde zijn?

    1. Oei! Hopelijk ga je hem nog vinden. Wij hebben er dus twee. Echter is de een iets zwaarder dan de andere. Ook beginnen beide heren andere mankementen te vertonen. Gelukkig heeft Evie het nog niet door. Dus als de een in de was zit krijgt ze de ander. Ik zou gewoon een nieuwe erbij kopen.

  2. Ah wat sneu dat ze haar knuffel kwijt was. Lijkt me heel vervelend. Senna had altijd Pino maar deze zijn we eigenlijk nooit kwijt geweest. Bij ons bleef het eigenlijk ook altijd in bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.