Lekker dicht bij mama

Voor mijn zwangerschap heb ik altijd gezegd dat ik niet aan borstvoeding wilde beginnen. Ik wilde graag na de bevalling weer een stukje van mijn eigen leven kunnen oppakken, een wijntje met vriendinnen kunnen drinken en de deur uit gaan zonder kolf of het gevoel van knappende borsten. Toch veranderde dit tijdens mijn zwangerschap. Ik wilde mijn kindje het beste geven. En dat heb ik gedaan.

Zelf heb ik allergieën met als gevolg dat Evie ook gevoeliger kan zijn voor allergieën. Om deze reden heb ik toch ervoor gekozen om borstvoeding te geven op mijn eigen voorwaarden. Er zullen altijd mensen zijn die dit afkeuren, die vinden dat je minimaal zes maanden en eigenlijk langer borstvoeding moet geven, maar ik vond het na mijn verlof wel welletjes geweest. Kolven op mijn werk zag ik niet als optie.

Het geven van borstvoeding vond ik best een opgave. Ik kreeg het gevoel dat ik de enige was die 24 uur per dag bezig was met wanneer onze spruit wilde eten. Daarbij lukte het aanleggen niet altijd goed en had ik pijn bij het voeden. Geen pretje, maar tegelijkertijd vond ik het geven van borstvoeding het mooiste dat je je kindje kunt geven. Dichter kun je je kindje niet bij je hebben.

Tegen het einde van mijn verlof wilde ik gaan afbouwen. Dit was een helse klus, want Evie vond het wel lekker om dicht bij mama te zijn. Het overstappen naar de fles was dan ook een hele uitdaging. Uiteindelijk kreeg Evie alleen nog in de nacht borstvoeding. De bedoeling was dit ook op den duur af te bouwen, maar stiekem genoot ik van de nachtvoedingen.

Toen de borstvoeding door griep en langer slapen van Evie opeens heel hard achteruit ging (ze kreeg natuurlijk nog maar één keer per dag) heb ik besloten ook in de nacht kunstvoeding te geven. Toen ik besefte dat ik mijn laatste borstvoeding had gegeven was ik verdrietig. En die razende hor(ror)monen werken dan ook niet lekker mee.

Het hoofdstukje borstvoeding is afgesloten en kijk ik er met een goed gevoel op terug. Voor mijn zwangerschap keek ik met compleet andere ogen naar borstvoeding. Het is (naar mijn idee) heftig, maar ik had het voor geen goud willen missen.

Volg en like ons:

4 thoughts on “Lekker dicht bij mama

  1. Je eigen gevoel volgen, blijkt altijd het beste, wat een ander er ook van vind.
    Succes met jullie kleine lieve meid.

    Groetjes Nel.

  2. je moet zeker je eigen gevoel volgen.
    ik heb bij elin helemaal geen borstvoeding gegeven en bij kian wilde ik het proberen voor maximaal 6 weken. hij is nu 7 maanden en ik geef t nog. van te voren totaal niet verwacht. ik had t geluk dat t gelijk goed ging. ben nog niet van plan om te stoppen. toch ben ik er ook wel achter gekomen dat t je niet zo makkelijk weg kan enzo. dat vind ik t enige nadeel. maar dat weegt nog niet op tegen de voordelen en toch wel t fijn gevoel. maar aan kunstvoeding zitten er ook veel voordelen aan. tot nu toe merk ik qua gezondheid nog geen verschil tussen elin en kian.

    groetjes marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.