Met de pot mee-eten

Tegenwoordig eten we meestal met z’n drieën. Het is allemaal even wennen voor ons, want wij zitten normaal gesproken pas rond een uurtje of half acht aan het eten. En eten betekent meestal een bord op schoot. Evie eet natuurlijk wat eerder, dus moeten we ons aanpassen en netjes aan tafel eten hoort er dan ook bij. Ik moet zeggen, het tijdstip vind ik wennen, maar ik geniet er wel van om als gezin aan tafel te zitten. Laat ik eens vertellen hoe het er bij ons in huis aan toe gaat na een werkdag.

Eigenlijk is het op onze werkdagen spitsuur bij aan het einde van de dag. Patrick rijdt van zijn werk naar het kinderdagverblijf en vervolgens naar huis en ik spring vanuit de trein op de fiets. We zijn dan tussen 18.00 uur en 18.15 uur thuis. Dit is direct etenstijd voor Evie. Op deze dagen doen voor het gemak nog steeds een potje geven. De een geeft Evie een potje en de ander start met de voorbereidingen voor het eten en doet andere kleine klusjes in huis. Een uur later krijgt Evie nog een klein flesje en gaat daarna naar bed. Terwijl de een de kleine naar bed brengt, begint de ander met koken.

Op de overige dagen is in elk geval één van ons thuis om op tijd te kunnen beginnen met koken. We eten dan rond 18.15 uur. Ik vind het wel gezellig, hoewel het wel wennen is. Evie lijkt er ook van te genieten. Ze ontdekt weer nieuwe smaken en krijgt het kauwen steeds beter onder de knie. Evie heeft wel een paar echte favorieten als het gaat om eten. Hieronder de top 3 van de favoriete maaltijden.

  • Noedels – We roerbakken kip met groente en halen voor Evie een portie uit de pan. Voor onze porties gebruiken we woksaus. Afhankelijk van de scherpte krijgt Evie ook een beetje.
  • Stamppot – Evie houdt van een stamppot van prei met ham, maar ook van hutspot. Meestal geven we Evie kip. Van de week heeft ze een paar hapjes runderworst geproefd en dat vond ze smullen.
  • Pasta – Macaroni met gehakt en tomatensaus. Dit is overigens wel een maaltijd die je eigenlijk moet afsluiten met een bad. De rode saus zit overal.

Wat eten jullie kindjes graag?

Volg en like ons:

One thought on “Met de pot mee-eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.