Moeder zijn

Moederschap is voor mij onvoorwaardelijke liefde. Je leven wijden aan het begeleiden van je kind bij het opgroeien in deze wereld. Moeder ben je 24 uur per dag en zeven dagen per week. Een pittige ‘job’ die ik met alle liefde op me neem. Vandaag, op Moederdag, deel ik een aantal mooie momenten waar ik als moeder ontzettend dankbaar voor ben dat ik ze mag meemaken. 

Glimlach

De eerste glimlach die ik van Evie kreeg, de brede glimlach als ik haar uit bed haal en de glimlach die ik vluchtig krijg toegeworpen als ze opmerkt dat ik naar haar kijk terwijl ze zoet aan ’t spelen is. De glimlach van Evie geeft mij een gevoel van geluk.

Knuffels

De kleine handjes die ik in m’n nek voel kriebelen als ze me knuffelt of wanneer ze nog even iets dichter bij me kruipt tijdens het voorlezen. Ik vind het zo fijn als ze even lekker wil knuffelen.

Moeder zijn gezinGevoel van thuiskomen

Wanneer ik na een lange werkdag mij  fiets op slot aan het zetten ben, de voordeur open vliegt en er een kreet achter de deur vandaan komt: “MAMA!” Dan weet ik dat ik echt thuis ben.

Liefde

Het is vertederend als Evie zonder aanleiding zegt: “Mama is lief.” Dan weet je dat de liefde wederzijds is.

Moederdag

Vanochtend werd ik ‘verrast’ met een ontbijtje op bed. De voorpret alleen al was onbetaalbaar, want terwijl ik in bed lag “uit te slapen” hoorde ik Patrick en Evie samen in de keuken rommelen en vervolgens met een luide ‘ssst… mama slaapt’, naar boven komen. Daarna werd ik overladen met zelf geknutselde cadeautjes en veel lieve woordjes. De perfecte start van een mooie dag.

Moeder zijn vind ik mooi en dankbaar. Hoe was jullie Moederdag?

Volg en like ons:

One thought on “Moeder zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.