Muzikaal knutselen

spelen sambaballenVolgens mij zijn kinderen over het algemeen gek op muziek. Evie kan zo heerlijk swingen zodra ze muziek hoort. Het maakt niet uit waar. In de buggy als ze muziek vanaf het bouwterrein aan de overkant hoort, in een winkel, de auto of gewoon thuis. Ze gooit de heupen los of de armen in de lucht en je ziet haar genieten. Ook zelf muziek maken is enorm leuk!

Voor haar verjaardag heeft Evie een xylofoon gekregen. Ze vindt dit het einde. Op het kinderdagverblijf zijn de muziekinstrumenten speciaal. Deze komen namelijk tevoorschijn wanneer een kindje jarig is. Dan is het feest compleet.

Nu zijn muziekinstrumenten eenvoudig zelf te maken. Op Pinterest deed ik inspiratie op om zelf sambaballen te knutselen. Hier heb je voor nodig:

  • 2 surprise-eieren
  • 4 plastic lepels
  • washi tape
  • rijst

benodigdheden sambaballen Rijst sambaballen

De surprise-eieren vul je met een lepeltje rijst. De eieren leg je vervolgens tussen twee lepeltjes en tapet het geheel aan elkaar met vrolijk gekleurde washi tape. Je zou er ook voor kunnen kiezen om je kindje stroken papier te laten versieren en deze rondom de lepel te plakken of met crêpepapier zwierende slingers te knutselen. Daarna zijn ze klaar voor gebruik. Veel plezier!

sambaballen 2 sambaballen 1

 

Volg en like ons:

3 thoughts on “Muzikaal knutselen

  1. Wat een leuke! Toen mijn kleintjes nog klein waren maakten we vaak sambaballen samen (met oude potjes) en van die regenstokdingen (met lege keukenrollen). Samen maken en daarna samen versieren, echt leuk maar deze had ik niet eerder gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.