Nachtje weg: gewoon genieten

Wij hadden een plan. In dat plan stond dat we me z’n tweeën een nachtje weg zouden gaan. Qualitytime, just the two of us, even samen zijn. Dus wij hadden een bon met een reeks algemene voorwaarden en beperkte beschikbaarheid van de hotels en een oppas geregeld. Helaas zat het niet mee met de beschikbaarheid van de hotels. Dat wil zeggen dat we eerst een uur naar de ene kant van Nederland voor de oppas zouden rijden en vervolgens weer twee uur naar de andere kant van Nederland voor het hotel. En dat voor één nacht. Een beetje teveel van het goede. We zijn er een nachtje tussenuit geweest. Met z’n drieën en het was heerlijk!

Nachtje weg

Wij hebben een minivakantie gehad en het was heerlijk. Van het woord vakantie alleen al rust ik uit. In de ochtend hebben we thuis nog lekker gerommeld, opgeruimd en ingepakt. Inpakken betekent met een peuter wel een hele volksverhuizing. Evie hebben we voor de gelegenheid iets vroeger op bed gelegd en na haar slaapje zijn we voor ons nachtje weg naar Doorwerth gereden. We sliepen daar in een Fletcher hotel (nee, dit is geen #spon). Omdat Evie mee ging hadden we een familiekamer geboekt. Dit was een gokje, want we konden niet duidelijk vinden hoe groot die kamer zou zijn. En slapen doe je in een hotel in één ruimte en dat is voor een peuter al een hele uitdaging.

Nachtje weg zithoek Nachtje weg slaapekamer

In het hotel werd ik verrast door het interieur, een mooie en luxe uitstraling. Na vriendelijk te zijn ontvangen gingen wij op zoek naar de kamer. Dat was echt even zoeken, maar uiteindelijk bevond deze zich om de hoek van het restaurant op de begane grond. Het was een mooie kamer met, jawel, twee aparte ruimtes. Een gedeelte met een zitje en een slaapkamer die via een iets smallere doorgang met elkaar waren verbonden. Op deze manier konden wij Evie toch in een aparte ruimte laten slapen. Dat slaapt voor iedereen een stuk rustiger. Daarnaast hadden we een eigen terras met zitje.

Het weer had ons deze dag verrast. De voorspellingen waren heel slecht, maar uiteindelijk scheen de zon volop. We konden lekker buiten op het terras genieten van het zonnetje en de omgeving. Wat een rust! Daarna was het tijd om te zwemmen, want dat wilde Evie heel graag. Ze had besloten dat het buitenbad te koud was dus zijn we naar binnen gegaan. Een eenvoudig zwembad waar de kinderen uit de buurt (achter de lijn) aan het afzwemmen waren. Leuk om dat eens te zien. Het zwemmen werd afgesloten met een moeder-dochter badsessie. Zelf hebben we geen bad, maar in een hotel moet je er dan toch echt even van genieten.

nachtje weg terras Nachtje weg - wandelen in de tuin

Het is etenstijd en voor deze gelegenheid hebben we gekozen voor een Italiaan in de buurt. Daar hebben we heerlijk gegeten. Wel hebben we alles uit de kast moeten trekken om Evie aan tafel te houden, maar ze heeft lekker gegeten en het goed volgehouden. Ik ben trots op onze kleine meid.

Qualitytime

Begane grond betekende voor ons de mogelijkheid om binnen enkele stappen van de kamer verwijderd, een drankje in de bar te kunnen doen terwijl Evie sliep. De gewone babyfoon zou niet werken dus had ik op de tablet en mijn telefoon een babyfoonapp geïnstalleerd. Hiermee konden we via de camera (en het Wifinetwerk) Evie in de gaten houden. Wat een uitvinding! In combinatie met het feit dat we slechts drie stappen van de kamer verwijderd waren hadden wij heel eventjes qualitytime.

nachtje weg uit eten Nachtje weg ontbijtbuffet

Zoals altijd was Evie heel vroeg wakker (06:15 uur). Gelukkig vond Evie het nog wel gezellig om bij ons in bed te liggen. Een beetje dutten en kletsen, zodat we rustig konden opstarten voordat we aan het ontbijt zouden beginnen. Het ontbijt was een heerlijk uitgebreid buffet. Broodjes, fruit, ei, poffertjes en divers zoet en hartig beleg. Voor de oplettende lezer: ja, ik heb gezondigd en ik heb er van genoten. Wijntjes en een ontbijtbuffet met een lekker croissantje. Als ik ergens van wil genieten doe ik dat ook goed. Wees gerust, ’s avonds stond ik alweer in de sportschool.

Na het ontbijt zat het er alweer op. Tijd om weer in te pakken en richting huis te gaan. Ons nachtje weg…uhm…minivakantie zit er weer op, maar we hebben er met z’n drieën flink van genoten. Ik kan niet wachten tot de vakantie en we weer met z’n drieën er op uit kunnen.

Volg en like ons:

5 thoughts on “Nachtje weg: gewoon genieten

  1. Klinkt heerlijk! Fijn dat het zo goed uitpakte om met z’n drieën te gaan terwijl jullie eigenlijk met z’n tweetjes weg wilden. Is vast een hele belevenis voor haar geweest om in een hotel te slapen, leuk.

  2. Wat fijn!! Bewuste quality time.. ik heb zelf een traditie die ik met mijn dochter in stand wil houden; moeder/dochter city trip! We kijken ernaaruit en genieten er jaarlijks echt van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.