Nesteldrang

Nesteldrang, het is door hormonen aangestuurd gedrag van mensen en dieren ter voorbereiding op het krijgen van jongen (bron). En ik heb er echt last van. Ik word onrustig door de nesteldrang. Misschien is die onrust ook het gevolg van het niet optimaal kunnen overgeven aan de nesteldrang. Door de zolderverbouwing heb ik een aantal weken geleden al alle babywasjes gedaan en de wieg klaar gezet. Nu staat alles verstopt onder plastic en heeft poetsen nog niet heel veel zin aangezien om de paar dagen weer mensen aan de slag gaan in huis.

Nesteldrang kriebelt

Met alle liefde heb ik de wasjes gedraaid, gestreken, gevouwen en daarna met zorg een plekje gegeven. Ik heb het wiegje opgemaakt met nieuwe lakentjes en gezorgd dat alle laatste spullen van de uitzetlijst in huis zijn. En toen begon de zolderverbouwing. Hakken, breken, zagen, herrie en stof is de samenvatting van deze verbouwing. Doordat de verbouwing nog niet klaar is staat het huis vol spullen die eigenlijk op de zolder thuis horen en kan ik niet voor de tweede, derde en vierde keer een doekje over de wieg halen, de lakentjes rechttrekken en het knuffeltje goed zetten.

En dan heb ik het nog niet over de kriebels die ik krijg van het bouwstof en andere vlekken in huis. Het lijkt onbegonnen werk. Maar ook de gedachte dat de bouwvakkers gebruik van ons toilet maken geeft kriebels. Lang leve de Dettol. Ik zit Patrick momenteel flink op de huid, omdat ik de bouwvakkers en het bijbehorende stof op tijd de deur uit wil hebben. Sorry schatje. Tot overmaat van ramp moet ik alle dingen die ik zou willen doen in kleine stukjes doen of door iemand anders (lees: Patrick), omdat ik veel last van mijn bekken heb. Elke keer dat ik mij overgeef aan de nesteldrang moet ik ’t helaas ergens anders af laten weten.


Je weet dat je nesteldrang hebt als…

 1. Nesteldrang schoonmaakje het zoveelste babywasje draait en met een gelukzalig gevoel aan de waslijn hangt.
 2. je dat zelfde zoveelste babywasje strijkt terwijl je niet eens de moeite neemt je eigen kleding te strijken (ja, echt. Ik strijk nooit).
 3. je je ergert aan spullen die er normaal gesproken ook liggen, maar nu is het een doorn in het oog en rommel.
 4. je met een vuilniszak door de speelgoedkast van je kind gaat.
 5. je 2-do-list eindeloos lang is met klusjes die je man/vriend onzinnig vindt.
 6. je klusjes die al heel lang op de 2-do-list hebt staan het liefst vandaag nog gedaan ziet worden.
 7. de stofdoek altijd binnen handbereik ligt.
 8. de kat nu eigenlijk maar een smerig beest is als hij met het kattengrind nog tussen zijn tenen op de bank springt.
 9. je een nieuwe emmer en dweil koopt, omdat je denkt dat je dan beter kunt schoonmaken.
 10. je allesreiniger, schoonmaakazijn en toiletblokjes hamstert.

Hadden jullie ook zo’n last van nesteldrang? En vanaf wanneer hadden jullie er last van? Ik heb er al een aantal weken last van.


Bron foto

Volg en like ons:

4 thoughts on “Nesteldrang

 1. oh mega veel last, ik bedacht dat ik wel hoogzwanger de zolder kon opruimen. Moest toch echt ruimte hebben daar (god mag weten waarom). Picture this: dikke buik in de kastjes onder het schuine dak… Nooit begrepen waarom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.