Nieuwe fase: zelluf doen

zelluf doen lepelHet opgroeien gaat snel. Ik probeer via internet en literatuur mijzelf voor te bereiden op wat gaat komen. Zo ook als het gaat om eten. De laatste dagen was Evie ziek. Ik was eerst in de veronderstelling dat dit de reden was van het weigeren van eten, totdat ik eens rustig ging kijken naar haar.

zelluf doen hoofd in bakjeNa drie à vier happen spuugt ze een hap uit op haar hand en kijkt ze er naar. Vervolgens loopt ze met haar vingertoppen de stukjes uit haar prutje na en stopt het weer in haar mond. Blijkbaar wil ze toch eten. Vervolgens wijst ze naar haar eten, weigert toch weer de hap die ik aanreik. Ik heb het bakje met de inhoud van het potje voor haar neus gezet en dat bleek een schot in de roos. Evie wil het eten zelluf doen!

zelluf doen eindresultaatZe probeert de lepel uit, ze graait met haar handen en jawel, ze gaat volledig met haar neus in het bakje. Ik geniet ervan. Heerlijk om haar zo bezig te zien. Helaas moeten we achteraf wel een kliederboel opruimen, maar daarvan hoop ik dat dit elke week minder gaat worden. Evie krijgt vaak potjes en prutjes, maar ik denk dat het potjestijdperk voorbij is en dat ze lekker stukjes mee kan eten. Dit geeft direct een stuk minder rommel.

Volg en like ons:

3 thoughts on “Nieuwe fase: zelluf doen

  1. Wat leuk dat ze het nu zelf wil proberen, die rommel hoort erbij en is na een paar jaar gelukkig over. Behalve dan slede kat onder tafel zit en je dochter besluit dat die honger heeft 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.