Onze jungle trimmen

Toen wij twee jaar geleden aan het klussen waren in ons paleisje hebben we direct de tuin laten doen. We hadden toen niet bedacht dat we zo snel een extra gezinslid mochten verwelkomen. We hebben onze tuin vol tegels gegooid, zodat we niet teveel onderhoud zouden hebben. Dat vonden we wel praktisch. Twee jaar later komen we tot de conclusie dat we de indeling van de tuin moeten herzien om meerdere redenen. Deze week is het eindelijk zo ver. De hovenier gaat aan de slag!

We boffen met onze tuin. Hij is weliswaar niet heel groot, maar ligt wel op het zuiden én aan het water. In de zon op de steiger, lijkt het wel een vakantiepark. Heerlijk! We hebben, achteraf gezien, onze tuin laten doen door een beunhaas. Achteraf vonden we veel negatieve reviews. Omdat hij ook andere tuinen in de straat deed bij de oplevering, zijn wij met hem in zee gegaan. Onze tuin liep schuin af en we hebben het schuine gedeelte laten ophogen, zodat het terras groter werd en we ook de laatste zonnestralen van de dag konden opvangen. Helaas was alles binnen no-time verzakt en hebben we alleen maar onkruid (Heermoes) groeien. Ik kon het redelijk bijhouden, totdat ik zwanger werd. Ik heb die ellendige tuin een tijdje kunnen negeren. Ik was per slot van rekening druk met zwanger zijn en later Evie.

Nu de zomer voor de deur staat en Evie ook graag in een badje de tuin in wil, heb ik de tuin Prio 1 meegegeven. En ja, aan het water is het wel belangrijk dat de tuin kindproof is. Het verhoogde en tevens verzakte gedeelte gaat er uit en wordt door een grasmat vervangen. Heerlijk voor Evie en wij zijn direct van die lelijke verzakkingen af. Verder komt er een omheining, zodat Evie niet zomaar de sloot in kan kruipen. Vorige week is de hovenier al even langs geweest. Hij heeft de hardnekkige Heermoes (zoek maar eens op Google) weggehaald. Deze week gaat hij aan de slag. Ik kan niet wachten, volgend weekend is onze jungle helemaal opgefrist tot een mooie tuin. Ik krijg direct zin om te shoppen voor mooie plantenbakken en bloempotten. Leuke accessoires om de tuin gezellig aan te kleden. Eerst maar eens kijken naar het eindresultaat. 

Volg en like ons:

4 thoughts on “Onze jungle trimmen

  1. Oooh wat fijn aan het water!
    Ben benieuwd hoe het eruit komt te zien..
    Wij hebben ook alleen maar tegels maar ja is dan ook een huurhuis en wij gaan dat niet allemaal veranderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.