Picture my week #1

Afgelopen vrijdag is mijn verlof officieel begonnen. Ik ben al een aantal weken thuis, maar het einde van de zwangerschap komt nu echt in zicht met alle laatste voorbereidingen van dien. En vergeet straks de kraamweek en de eerste weken met twee kinderen niet. Ik wil jullie graag meenemen tijdens mijn verlof door wekelijks een plog met jullie te delen. Tenminste, zolang het lukt om achter de laptop te kruipen en overal foto’s van te maken. Vandaag de primeur!

Maandag

Evie was naar het kinderdagverblijf en ik was dus alleen thuis. Ik kroop deze ochtend achter de laptop. Er verscheen artikel over kraamvisite en ik had nog meer inspiratie dus kon in alle rust schrijven.

Maandag verlof zolderverbouwing

De bouwvakkers gingen ’s ochtends ook weer verder met de zolderverbouwing. De trap kan er bijna in en volgende week wordt de dakkapel geplaatst. Als de trap en de dakkapel erin zitten gaat de verbouwing even op on hold, want dan is het tijd om alles netjes te maken (hallo nesteldrang) voor de komst van de baby. Door de herrie van de verbouwing kon ik deze middag niet rusten en was ik erg moe.

Maandag verlof wehkamp Maandag verlof wehkamp2

’s Middags ontving ik een pakket met bestelling van Wehkamp. Onze kleine man had nog geen vestje. En als je dan toch aan het bestellen bent dan dan bestellen je hormonen direct nog wat extra’s.

Dinsdag

Patrick begon die dag laat met werken dus hadden wij een ochtend met z’n drieën. We zijn even naar de bibliotheek geweest en hebben een paar boodschappen gehaald. Dit alles bleek uiteindelijk een behoorlijke aanslag op mijn lijf, want de rest van de dag had ik flink last van mijn rug en bekken. In de middag stond een afspraak met de verloskundige gepland, maar eerst samen een uurtje gerust.

Dinsdag verlof bevalplan

’s Middags zijn Evie en ik samen naar de verloskundige gegaan. Dit was de eerste reguliere check-up na de ctg en echo van vorige week. Evie vindt deze bezoekjes altijd reuze interessant en kijkt aandachtig mee met de verloskundige. De baby en ik zijn weer helemaal goedgekeurd en we moeten aankomende tijd een bevalplan gaan maken.

Woensdag

Vandaag weer een rustige dag. Evie is op het kinderdagverblijf en ik heb er echt een beetje moeite mee. Ik voel me moe en huilerig. Helaas moet ik er nog wel uit voor boodschappen en zijn er een aantal wasjes die echt niet kunnen wachten. Ik kan dus niet helemaal stil zitten vandaag. In de brievenbus vond ik vandaag een cadeautje die ik bestelde voor een blog die vrijdag online komt.

Woensdag verlof huishouden Cadeauverpakking sieraad

Donderdag

De donderdag was een gezellige dag samen met Evie thuis. We begonnen wel met een 2-0 achterstand door een beroerde nacht. Eerst heb ik drie uur liggen luisteren naar een woelende Evie. En vervolgens hadden we twee muggen die ons uit onze slaap haalde. Maar goed die ochtend moest ik wel wat kleine dingen in het huishouden doen en het werd de grootste tijd dat de favoriete knuffel van Evie, Roger, een wasbeurt kreeg.

Roger wassen is een moeilijk dingetje. We hebben op een goed moment nog een tweede gekocht, maar omdat hij toch net iets anders is trapte Evie op een goed moment niet meer in de wisseltruc. Dus wassen moet vooral snel. Evie maakte zich zorgen om het welzijn van Roger, want hij kan draaierig worden van de wasmachine en dan moet hij misschien wel spugen, aldus Evie. Verder bakte ik met een paar overrijpe bananen een cake en Evie mocht deze daarna met vruchtenhagel versieren. Op de foto kijkt ze trouwens moe en geconcentreerd tegelijk.

Donderdag verlof Roger Donderdag verlof bananencake

Ik was behoorlijk moe aan het einde van de dag, maar het lukt toch om nog wat te schrijven.

Vrijdag

Vandaag is de aftrap van mijn officiële verlof. Ook vandaag zou er weer gewerkt worden aan de verbouwing, maar helaas werd er afgebeld. Jammer, want ik hoop echt dat uiterlijk 31 juli de hele verbouwing is afgerond. Ik wil alles zo graag in orde maken voor de baby. Ik kan er echt om janken als dat niet lukt.

Vanochtend kwam een winactie online en daar kun je nog aan meedoen. Aangezien het papadag is zijn Patrick en Evie zoals altijd boodschappen doen en kon ik de was nog een beetje opruimen. Na de boodschappen heb ik samen met Evie geluncht en ik deed daarna een mega middagdut.

Vrijdag verlof pizza

Ik maakte voor het eten zelf pizza samen met Evie. En nadat ze op bed lag konden we een avondje bank hangen. Ik pakte mijn project babydeken er weer bij.

Zaterdag

Twee weken geleden ben ik begonnen met de Mama Challenge. Deze ochtend kwam de tweede uitdaging online te staan. Verder wilde ik nog wat spullen kopen voor de baby en zijn we de IKEA ingelopen. Dat wil zeggen, via de korte route naar de kinderafdeling, teveel spullen in de kar leggen en daarna via de korte route door naar de kassa. In de middag speelden Evie en ik spelletjes.

Zaterdag verlof IKEA Zaterdag verlof spelletje

Zondag

Omdat we doordeweeks veel haast hebben in de ochtend zit het er niet in dat we dan samen ontbijten. Ik vind dat wel gezellig dus wij proberen in elk geval één ochtend in het weekend samen te ontbijten en hier iets gezelligs van te maken. Deze ochtend aten we brunchbroodjes. Na het eten speelden Evie en ik samen met Magic Sand. Zij noemt het overigens kleien.

Zondag verlof ontbijt zondag verlof magic sand

Vandaag had ik een beetje moeite met mijn hormonen. Patrick ging met Evie gezellig op pad en ik kreeg een foto van het ijsje eten opgestuurd. Het maakte me een klein beetje verdrietig, want doordat ik gisteren veel had gelopen lukte het mij niet om mee te gaan. Ik had dus even flink de balen van mijn zwangere lichaam en mijn lijf besloot nog even iets meer zwanger te zijn.

Zondag verlof Zondag verlof tweet

Dit was de aftrap van Picture my week met een kijkje in mijn verlof. Wat vonden jullie van mijn eerste weekoverzicht? Zolang het mij lukt kunnen jullie dus elke week een overzicht van mijn verlofweken verwachten.


Artikelen kunnen affiliate links bevatten. Klik hier voor meer informatie.

 

Volg en like ons:

One thought on “Picture my week #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.