Picture my week #4 – sneak peek in de vluchtkoffer

Vandaag alweer nummer vier in de serie Picture my week. Ik ben blij dat ik met Picture my week ben begonnen. Door de hormonen kan het negatieve soms de overhand hebben terwijl je in zo’n week ook hele fijne herinneringen maakt. Echt super fijn om na een bewogen week nog een keer terug te kijken. Deze week trapfrustraties, een klein beetje me-time in vorm van een lunch, een verjaardag met vrienden, bevallingsperikelen met een kijkje in de vluchtkoffer en wij deden op vrijdag iets bijzonders.

Maandag

Komt hij of komt hij niet. Dat is de vraag waar het deze week om draait. De verdraaide zoldertrap lijkt een never ending story te worden. Hij (de trapbouwer) kwam dus niet. Maarrrr… morgen echt. Ondertussen heb ik mega migraine en heel veel last van mijn bekken. De paracetamol helpt tegen de migraine, maar niet tegen de bekkenpijn.

bedzeil

Ik ben nu bijna 37 weken zwanger. Het is tijd voor het beruchte bedzeil. Lekker knisperend slapen. En slapen gaat al zo ontzettend goed, NOT (de frustratie druipt er vanaf).

Dinsdag

En zou hij dan vandaag? Nope… weer geen trap. Opnieuw afgezegd. Maarrrr… morgen écht écht écht. Alle opgebouwde frustratie heb ik vandaag op papier gezet. Ik ben zo ontzettend klaar met die trap en de verbouwing.

kleuren

Om mijn hoofd leeg te maken ging ik met Evie kleuren en na het rusten in de middag ook nog spelen in het speelhuis aan het einde van de straat. Gelukkig waren er nog meer kinderen uit de straat.

Verder heb ik de vluchtkoffer ingepakt. Er misten nog een paar dingen die ga ik morgen nog halen. Daarna staat hij klaar voor vertrek. Speciaal voor jullie een kleine sneak peek in de vluchtkoffer.

Wat zit er in de vluchtkoffer?

Kleding, ondergoed, camera, papieren van de kraamzorg en verloskundige, belangrijke telefoonnummers en nog veel meer. Niet alles staat op de foto, maar ik kan je vertellen dat het een goed gevulde koffer is geworden.

vluchtkoffer

vluchtkoffer

  • Twee setjes kleding in maat 50 en 56. Voor een foto van het eerste pakje moeten jullie wachten tot dé dag.
  • Een deken en doeken. Daar kun je nooit teveel van bij je hebben.

vluchtkoffer vluchtkoffer

  • Allerlei mini’s. Tandpasta, deodorant, shampoo, lippenbalsem, tandenborstel en gezichtsdoekjes en douchegel.
  • Siroop, druivensuiker en notenrepen om mijn energie op pijl te houden.

vluchtkoffer

  • Ik weet inmiddels dat het verloop van een bevalling niet te voorspellen is dus mijn e-reader en notitieboekje gaan ook mee.

Woensdag

Daar is hij dan! De trap. Helaas is hij nog niet afgemaakt, maar we kunnen weer een soort van naar de zolder. Vrijdag komt hij de boel afwerken. Toen Patrick thuis kwam kon ik even de herrie uit. Ik word daar zo onrustig van. Helemaal onder invloed van de hormonen. Ik kocht de laatste spulletjes voor de vluchtkoffer. Om even tot rust te komen trakteerde ik mijzelf op een lunch.

lunch lunch

Donderdag

De dag dat ik exact 37 weken zwanger was. Vanaf nu mag ik thuis bevallen, maar onze voorkeur gaat uit naar het ziekenhuis. Vandaag verscheen direct de laatste trimester update. Evie en ik hebben ons in de ochtend samen goed vermaakt. We hebben gepuzzeld en de nagels gelakt.

nagels lakken familiedag

Patrick was vandaag vrij en we maakten er een kleine familiedag van. We hebben gezellig geborreld en Evie kon zich uitleven in de speeltuin.

Vrijdag

Hoe kan het ook anders… De trapbouwer heeft het weer laten afweten. Het is net een soap. Wel heb ik vandaag het besluit genomen om mij er niet meer druk over te maken. Ik doe gewoon wat ik nodig vindt voor de baby. En als ik ben bevallen zie ik wel weer verder. Nu is het tijd om zen te worden, te broeden en te bevallen.

In de ochtend hebben Patrick en ik een bijzondere stap gezet. We zijn in ondertrouw gegaan voor geregistreerd partnerschap. Ergens in november gaan we als geregistreerd partner verder. Ik zeg bewust ergens in november, want we maken er geen groot ding van. Geen groot feest en geen toeters en bellen. Gewoon met een paar getuigen naar het gemeentehuis. Rondom ons bezoek aan het gemeentehuis deden wij nog heel snel de weekboodschappen halen.

boodschappen naar de verloskundige

’s Middags mocht ik nog even langs de verloskundige. Ik werd qua bloeddruk en gewicht goedgekeurd, kon even klagen over de pijntjes en kreeg te horen dat de kleine man nu helemaal is ingedaald. Hij doet het ontzettend goed en kijk inmiddels uit naar de bevalling.

Zaterdag

Ik startte deze dag met een vers gezet kopje thee van Patrick. Nu krijg ik die wel vaker van hem, maar nu had hij er nog voor het ontbijt heel lief een speculaasje bij gelegd. Dat soort gekke dingen mogen best wel eens een keer. Later deze dag kreeg ik heel lief een bosje rozen naar aanleiding van een blog die ik speciaal voor hem heb geschreven.

bosje rozen zelf spelen

’s Middags hadden we een kinderverjaardag bij vrienden. Ik had flink last van harde buiken dus ik twijfelde nog even of ik genoeg energie had. Ik ben toch gegaan het het was een heerlijke middag. Dat bewijst maar weer dat je van goed gezelschap energie krijgt.

Zondag

Evie heeft ons deze ochtend lekker laten uitslapen. Daarna zaten we dus uitgerust samen aan het ontbijt. Na het ontbijt speelden we een nieuw spel, Pinguïn pret.

ontbijt pinguïn pret

Verder maakte ik vandaag nog een laatste to-do-list voor de baby. Die is helaas nog iets groter uitgevallen dan gedacht. Waarschijnlijk heeft dat weer met de nesteldrang te maken.

Oja, weet je nog dat ik het blauwe bedzeil maandag op de matras heb gelegd? Hij is door een vocht afstotende molton van de Action vervangen. En dat ligt een stuk beter.

Volg en like ons:

3 thoughts on “Picture my week #4 – sneak peek in de vluchtkoffer

  1. Wauw, wat is je vluchtkoffer georganiseerd en mooi wit! Ik was mijn tandenborstel, een lekker zittend shirt en haarborstel vergeten mee te nemen in de mijne. Ik had dan wel weer alles mee voor de baby…

    Ik weet niet precies wat er is met de trap, maar het klinkt als iets waar je absoluut niet op zit te wachten aan het einde van je zwangerschap. Succes nog eventjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.