Recept fruitijs of waterijs – Mama Challenge 2017

Met het warme weer vind ik het lekker om met een waterijsje af te koelen. Nu kun je natuurlijk naar de supermarkt rennen en een doosje halen, maar zelf ijs maken is heel eenvoudig. Daarnaast is zelf ijs maken een hele leuke activiteit om samen met je kindje te doen. Evie vond het in elk geval prachtig. Wij maakten ijsjes van verse aardbeien in het kader van de Mama Challenge. Het leukste aan ijsjes maken is dat je ze daarna mag proeven.

Banner Recept fruitijs klein

Het recept voor het fruitijs vond ik bij Leuke Recepten en de waterijsjes van limonade staan op de website van het Voedingscentrum. Wij hebben aardbeien gebruikt, omdat Evie dat heel erg lekker vindt, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor ander fruit of een mix van fruit.

Fruitijs

Recept fruitijs benodigdheden Recept fruitijs in diepvries

Voor 8 ijsjes

  • 250 gr. aardbeien
  • 150 ml. water
  • 5 eetl. poedersuiker (of zoetstof)
  • 1 eetl. citroensap

Doe alle ingrediënten in de blender of in een maatbeker voor de staafmixer. Pureer het fruit en verdeel deze daarna over het ijsvormpje. Zet de ijsjes ongeveer vijf uur in de diepvries. Het fruitijs is overigens goedgekeurd.

recept fruitijs goedgekeurd

Waterijs

Heb je geen aardbeien of ander fruit, dan kun je natuurlijk ook met je favoriete limonade waterijsjes maken. Voor extra vulling kun je plakjes fruit in de vormpjes doen.

Voor 4 ijsjes

  • 80 ml. limonade siroop
  • 150 ml. water

Tip: Om het fruit uit de vormpjes te halen kun je deze het beste even onder de kraan houden.

Spam je Mama Challenge blog

 Loading InLinkz ...
Volg en like ons:

2 thoughts on “Recept fruitijs of waterijs – Mama Challenge 2017

    1. Dank je! Volgens mij heb ik deze vorig jaar bij Wibra gekocht. Inderdaad handig tegen het lekken. En als het ijsje lekt kun je het lekker opslurpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.