Recept: Spinazierisotto met kip

Ik hou er van om te koken en nieuwe recepten te proberen. Daar kan ik rustig een hele middag mee bezig zijn. Nu moet ik eerlijk zeggen dat sinds Evie er is ik dit niet meer heb gedaan. Eerst was er geen tijd en nu eist Evie veel aandacht waardoor ik me moeilijk kan focussen. Deze week wilde ik graag weer even de keuken in.

Het was wel de perfecte dag (ahum). Evie gaat weer richting een sprongetje, krijgt een tweede kies en was moe na een te kort middagslaapje. Ik had in de ochtend bedacht wat ik zou maken, toen was alles nog pais en vree. Het uiteindelijke kokkerellen ging gepaard met hangen aan mijn been, gehuil en aandacht trekken (alsof ze nog niet genoeg had gehad die dag).

Maar goed, terug naar mijn kokkerellen. Ooit ben ik een blog gestart met recepten. Ik wist niet goed hoe ik dit moest aanpakken en dit is allemaal een beetje verwatert. Tel daarbij op dat ik de afgelopen maanden überhaupt niet heel veel heb geëxperimenteerd in de keuken… Een mislukte website die ik wellicht in de toekomst nog wel een keer oppak.

Spinazierisotto met kip

Laten we beginnen met de ingrediënten voor 2 à 3 personen:

 • spinazierisotto ingredienten250 gr. risottorijst
 • 450 gr. diepvriesspinazie (grof gehakt)
 • 300 gr. kipfiletblokjes
 • 1 lt. bouillon (kip)
 • 100 ml. witte wijn
 • 2 sjalotjes
 • 100 gr. gran padano
 • Peper
 • Zout
 • (gedroogde) basilicum
 • (Olijf)olie

spinazierisotto in progressRisotto draait om roeren. Praktisch het hele gerecht roer je met een spatel door de risotto. Snipper de sjalotjes en fruit deze in olijfolie. Voeg daarna risottorijst toe en zorg ervoor dat alle korrels een laagje olie krijgen. Blus dit af met witte wijn en wacht tot bijna alle wijn is opgenomen. Met een grote soeplepel giet je een schep bouillon in de pan. Tegelijkertijd gooi je een aantal deelblokjes spinazie erbij (het kan ook met verse spinazie. Dan voeg je bij elke lepel bouillon een hand spinazie toe). Ik blijf roeren tot al het vocht is opgenomen. Ik voeg opnieuw bouillon en spinazie en blijf roeren. Ik herhaal deze stappen tot de risotto gaar (al dente) is. Dit is op ongeveer 25 minuten. Ondertussen bak ik de kipfiletblokjes met een snufje peper, zout en (gedroogde) basilium. Wanneer de risotto gaar is voeg je de Gran padano toe en roer je het geheel nogmaals door. Daarna kun je het direct opdienen. Je kunt de kip er doorheen roeren. Ik heb het er op gelegd.

Het was een lekkere maaltijd. Ook Evie heeft van de risotto gesmuld. Normaal gesproken hou ik van meer kleur op mijn bord, want het oog wil ook wat. Ik denk dat ik de volgende keer een paar cherrytomaten op het laatst met de kip mee bak en/of wat pijnboompitten toe voeg.

Eet smakelijk! Ik ben benieuwd of het heeft gesmaakt.

 

Volg en like ons:

2 thoughts on “Recept: Spinazierisotto met kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.