Van shit naar nu al fitter

Jullie zijn vast nieuwsgierig naar hoe het gaat met de Van shit naar fit challenge. Ik had eigenlijk eerder al een update willen plaatsen, maar dit is niet gelukt. Niet omdat het niet goed met de challenge gaat, maar omdat ik zelf niet fit was. Wel een beetje tegenstrijdig met de titel hè? Evie was niet fit en sliep slecht en met de korte nachten was mijn concentratie ver te zoeken en toen ik vervolgens zelf ziek werd lukte het helemaal niet meer. Inmiddels ben ik weer fit en lukt het om te schrijven. Klaar met klagen, tijd voor positieve geluiden.

De opdrachten

Het gaat goed met de challenge. Nu moet ik wel bekennen dat ik de afgelopen twee weken niet echt heb gesport. Ik had werkelijk geen energie. Wel heb ik een paar keer lekker gewandeld. Minimaal vijf kilometer en dat zorgde er direct voor dat ik bijna kan voldoen aan één van de opdrachten, namelijk drie keer per week minimaal 10.000 stappen. Ik ben er inmiddels wel achter dat 10.000 stappen best lastig is als je zittend werk doet en je je telefoon niet bij elke stap bij je hebt. Toch kom ik redelijk aan mijn stappen door de wandelingen in mijn pauzes, de rondes die ik op zondagochtend zelf loop en lopend boodschappen met Evie doen.

De andere twee opdrachten die er afgelopen weken bij kwamen zijn de challenge sportoefeningen combineren met het huishouden en babyfitness (je baby als gewicht gebruiken). Tja, naast dat ik die specifieke oefeningen door mijn rug niet doe is babyfitness met een twaalf kilo wegende peuter een beetje lastig. Oefeningen tijdens het huishouden vind ik lastig, maar vooral omslachtig. Ik wil gewoon snel het huishouden doen en weer verder. Wel probeer ik met opruimen wat vaker gewicht te tillen of in squathouding de wasmachine te vullen. Persoonlijk vind ik het doen van het huishouden al een complete work-out.

Ik voel me fitter

Ik eet gezond, ik beweeg meer en val af. Hierdoor voel ik me echt wel fitter dan voorheen. Daarbij heb ik ook eindelijk minder last van mijn rug. Daarbij voelt elke keer dat ik vooruitgang opmerk als een kleine overwinning. Ik ben eigenlijk best een beetje trots op mijzelf. Ook begint mijn omgeving de veranderingen op te merken. Ik kreeg afgelopen periode complimenten over hoe ik er uit zie. Hiermee groeit de motivatie wel om door te gaan. Afgelopen dagen heb ik wel weer wat meer gezondigd als het gaat om eten. Ik hou nu eenmaal van lekker eten en een wijntje, maar vanaf morgen ben ik weer back on track.

De getallen

Ik heb van de week weer alles opgemeten en mijzelf gewogen. Hieronder het resultaat.

Start

  • Bovenarm – 33 cm
  • Taille – 95 cm
  • Heup – 114,5 cm
  • Bovenbeen – 64 cm
  • Kilo’s – 84,9 kg

Na 5 weken (9 februari)

  • Bovenarm – 30 cm
  • Taille – 92 cm
  • Heup – 111 cm
  • Bovenbeen – 58 cm
  • Kilo’s – 81,5 kg

Niet slecht al zeg ik het zelf. Ik kan mijn eerste doel van 79 kilo al bijna aanraken. Ik voel me goed en fitter dus we gaan door. Hoe gaat het met jullie?

 

Volg en like ons:

4 thoughts on “Van shit naar nu al fitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.