Snapchat: Een kijkje in mijn dag

Wie mij volgt weet dat ik sinds een tijdje ook op Snapchat ben te vinden. Elke dag probeer ik mijn verhaal in foto’s en filmpje van tien seconden te vertellen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het de ene dag makkelijker gaat dan de andere dag. Je kunt moeilijk de hele dag met je telefoon in je handen rondlopen. Mijn eerste verhalen begonnen wat eenvoudig met foto’s, maar tegenwoordig deel ik ook bewegende beelden van mijzelf.

Snapchat verhalen

Snapchat geeft je de mogelijkheid foto’s te versturen die na 24 uur weer verdwijnen. Hier moet ik wel kleine nuance aanbrengen. Je volgers hebben namelijk wel de mogelijkheid om een screenshot van je foto’s te maken. Dit betekent dat jouw foto’s dus niet per se helemaal verdwijnen. Je krijgt overigens wel een melding als er een screenshot is gemaakt. Je kunt foto’s en filmpjes met een boodschap naar vrienden toesturen, maar je kunt ook een verhaal maken voor je snapvrienden. Een verhaal is een aaneenschakeling van foto’s en video’s die na 24 uur weer verdwijnt. Op deze manier kun je een kijkje nemen in de dag van een ander.

Plus- en minpunten op een rij
 • Snapchat heeft geen zoekfunctie voor het vinden van vrienden, dat vind ik wel jammer. Snapchat heeft de mogelijkheid om directe contacten uit je telefoon toe te voegen aan je vriendenlijst, maar voor de rest moet je mensen toevoegen op gebruikersnaam of snapcode. Deze informatie ken je alleen als iemand anders deze actief met je deelt. Het genereren van volgers gaat dus moeizamer dan bij andere social media.
 • Wanneer je veel mensen volgt kost het kijken van verhalen tijd. Dit hoeft natuurlijk niet per se een minpunt te zijn.
 • Snapchat is onbewerkt en echt. Ik volg een aantal bloggers via Snapchat. Deze bloggers volg ik in de meeste gevallen naast hun blog ook op Instagram, Twitter en Facebook en op deze social media zie ik alleen de perfecte (en bewerkte) plaatjes. Via Snapchat krijg je een kijkje in de keuken. Snapchat is echt en onbewerkt.
 • Snapchat is een aanvulling op mijn blog. Sommige zaken zijn niet interessant om over te schrijven, maar zijn wel interessant voor het hele verhaal. Wat doe ik zoal op een gewone dag? En wat kun je verwachten op mijn blog?
 • Ik kan lekker mijn verhaal kwijt aan iedereen die het horen wil.
Filters

Als je je een momentje verveelt dan kun je met filters spelen. Gekke bekken trekken, coole brillen, muziekjes of enorme ogen, het kan allemaal. Daarbij passen deze filters zich aan, aan bijvoorbeeld feestdagen of de locatie waarop je je bevindt. Het is soms echt leuk om even gek te doen.

Vandaag deel ik één van mijn verhalen. Bekijk snel het onderstaande filmpje.

Shout out

Hieronder een aantal mensen die je beslist moet volgen.

 • @zusziet
 • @happythingz
 • @ankoosman
 • @eljadaae
 • @geertje1985
 • @kellycaresse
 • @laviesagista

Gebruiken jullie Snapchat? Wat vinden jullie het leukste aan Snapchat? Laat in een reactie je gebruikersnaam achter. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

 

Volg en like ons:

5 thoughts on “Snapchat: Een kijkje in mijn dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.