Snotogen

Een zielig hoopje is Evie de afgelopen anderhalve week geweest. Ze had een flinke verkoudheid te pakken. De koorts en het hoesten waren voor ons dan ook genoeg reden om een bezoekje te brengen aan de huisarts. Gelukkig schone longetjes en enkel een flinke verkoudheid. We kregen een neusspray mee die iets beter werkt dan de gebruikelijke zoutoplossing. Na het eerste nachtje neusspray haalden we Evie uit bed met dichtgeplakte oogjes. Evie had ‘snotogen’.

ontstoken ogen baby

Hoe maak je de oogjes schoon?

Verschrikkelijk zielig om te zien. Bergen met snot vastgeplakt aan haar wimpers. Het was wel duidelijk een teken dat de neusspray werkte en alle holtes en verbindingen weer opende. Belangrijk bij ‘snotogen’ is het schoonmaken. Dit om te voorkomen dat het echt gaat ontsteken. Wij namen tweemaal per dag gekookt (afgekoeld) water met schone watjes. Voor elk oog een eigen watje. Hiermee wreven wij voorzichtig haar ogen schoon van buiten naar binnen.

Ik kon merken dat Evie last had van haar ogen. Naast het feit dat ze rood omrand waren en opgezet, zat ze continue te wrijven in haar ogen en over haar neus. We hebben haar extra vertroetelt en wat vaker in bed gelegd, zodat ze veel kon rusten. Dit heeft geholpen. Gelukkig is Evie weer opgeknapt, ze kan weer lachen en spelen. Ze is duidelijk haar oude zelf weer.
Volg en like ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.