Sprongetjes

sprongetjesDe welbekende sprongetjes. Alles ouders krijgen er mee te maken en volgens mij zijn ze bij niemand een pretje. Evie zit momenteel in de aanloop naar een van de laatste sprongetjes en midden in het verwerkingsproces van de vorige. Daarbij hebben we ook het geluk dat een van haar kiezen door komt dus het feest is compleet. Goede reden om eens op te sommen hoe je een sprongetje herkent. In de app van Oei, ik groei spreken ze over de 3 H’s.

Huilerig

In geval van Evie betekent huilerig ook echt huilerig. Ze weet soms niet wat ze met zichzelf aan moet. Bij de ene huilbui wil ze dat je haar optilt en bij de volgende huilbui wil ze dat juist niet. In beide gevallen is het nooit de bedoeling dat je weg loopt (om naar het toilet te gaan ofzo), want ze klampt zich gewoon aan je vast.

Hangerig

Evie zit dan het liefst de hele dag met haar duimpje in haar mond op de bank. Haar hoofd op mijn schouder. Als het aan haar ligt kijkt ze dan naar Sesamstraat of Het Zandkasteel. Zo nu en dan probeer ik dat af te wisselen met een boekje erbij. Oja, blijkbaar hoort wispelturigheid ook bij een sprongetje, want ze kan opeens opspringen en met de blokken of haar pop spelen.

Humeurig

Onze Evie kent de betekenis van humeurig heel goed. Zonder sprongetjes of andere gekke dingen is Evie echt een vrolijke dame die weet wat ze wil en vooral wat ze niet wil. Wanneer ze humeurig is laat ze nog iets duidelijker haar mening horen en dan is ze een echt meisje en gilt ze als de beste. Nu ze iets meer klanken kan maken lijkt ze soms echt met je in discussie te gaan.

Sprongetjes met hindernissen

Sprongetjes gaan bij ons gepaard met heel veel slaaptekort. Evie leggen we een paar keer per nacht terug, wordt extreem vroeg wakker of slaapt een halve nacht tussen ons in (We zijn verwend. Ze slaapt al bijna een jaar van 19.00 uur tot 6.00 uur). Daarbij heeft ze deze keer ook besloten haar dagritme compleet in de war te gooien. Wij kunnen niet anders dan ons neerleggen bij de situatie en Evie een paar extra knuffels geven.

Hoe gaan jullie om met sprongetjes?

Volg en like ons:

4 thoughts on “Sprongetjes

  1. Ik haat ze 😉 Vooral omdat bij Olivia het 1 in het ander overliep. Oh en kiezen, zucht … We hebben de ergste kramp bij Quinn nu gehad en ik weet nu al dat ik tandendrama nog erger vind. En het mooiste is: ik had het allemaal verdrongen, ook niet sprongetjes 😉 Tot ik ze weer heb nu. Sterkte nog even jullie!

  2. Hier (nog) nergens last van. Wel wat eenkennigheid en soms s nachts even wakker. Een paar x ook tussen ons in gelegd maar nu moet hij zelf leren weer in slaap te vallen in zijn eigen bedje. Wel eerst even troosten en dan gaat het goed. Succes met de buien, ze hebben een eigen willetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.