Suiker in pakjes kinderdrinken

Je kon er deze week niet omheen, de berichten rondom de schrikbarende hoeveelheid suiker in pakjes kinderdrinken. Ik schrik er wel van dat heel veel mensen dit niet wisten. Ik wist wel dat er heel veel suiker in deze pakjes zit. Dat is een van de redenen dat Evie niet de hele dag door van dit soort pakjes krijgt. Ik vind niet dat ik Evie helemaal suikerloos kan opvoeden. Ik ben per slot van rekening ook geen heilige. Ik snoep zo nu en dan en drink ook wel eens een glaasje frisdrank, maar alles met mate. Ik denk dat het daar om draait, mate.

Evie krijgt ook wel eens van die pakjes drinken of sap uit een groot pak. Echter is dit maximaal een keer per dag een beker en als het even kan verdun ik dit met water. De rest van de dag drinkt Evie thee, water of melk. Het wel of niet suiker geven aan je kind is volgens mij een punt waar elke ouder een mening over heeft. De ene ouder let er niet op met als gevolg dat een kind veel te veel suiker binnen krijgt en de ander ouder probeert angstvallig elk klein beetje suiker te verbannen uit het dieet van een kind. Mijn gevoel zegt dat ook dit niet goed is. Zoals gezegd ben ik ook geen heilige en vind ik niet dat ik dit kan verbieden als ik zelf ook suikers in mijn eten of drinken heb. Overigens ben ik nu met de challenge Van shit naar fit bezig en eet ik nog maar weinig suiker.

In het eerste jaar hebben wij Evie zo min mogelijk zoete producten gegeven. Inmiddels krijgt zij van alles, maar wel met mate. Een boterham met pasta of hagelslag, een pakje drinken al dan niet verdund (of limonade) of een een beetje chocolademelk.

Terug naar de hoeveelheid suiker in pakjes drinken. Het is natuurlijk schokkend dat pakjes drinken voor kinderen zoveel suiker bevatten. En met alle gezellige kleurtjes en afbeeldingen op de verpakkingen ook nog eens een grote verleiding in de supermarkt. Als ouder wil je het beste voor je kind en maak je zelf de afweging wat je geeft. De hoeveelheid suiker in de pakjes is voor mij geen verrassing, maar met mate zie ik het probleem niet.
Volg en like ons:

One thought on “Suiker in pakjes kinderdrinken

  1. Hier idd ook 1 keer chocomel per dag. Maar ze mogen wel aanmaaklimo de hele dag door. En in de zomer doe ik in verhouding vaker water in de flessen. Mijn oudste twee kinderen pakken uit zichzelf wel water als ze geen limo willen. Ik laat het daarom best los. En op verjaardagen en feestjes mogen ze cola. Ze vinden dat heel cool, maar lusten maar een paar slokken vaak. Ik vind zelf dat ik door de media er te dwangmatig op ga letten, dus ik wil dat proberen te voorkomen. Ze bewegen immers ook voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.