Tag: De Loedermoeder

Op diverse blogs kwam ik de Loedermoeder tag tegen. Een kijkje in de keuken van een moeder, maar dan wel een eerlijk kijkje. Gaat alles wel zoals het zou moeten? Of doe je maar wat? Ik vulde de tag van Bibian en Manon in, want volgens mij pas ik prima in het plaatje van een Loedermoeder.

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Even tellen… Ik verschoon 5 à 6 keer per dag de luier. Een poepluier verschoon altijd direct. Als ik Evie zie poepen sta ik direct in de startblokken om de luier te verschonen. Daarbij krijgt Evie snel rode billetjes.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Nee. Het avondeten doen we wel gezamenlijk aan tafel. In het weekend proberen we wel zo nu en dan ook het ontbijt en de lunch aan tafel te doen. Op de dagen dat ik doordeweeks thuis ben probeer ik vaak samen te lunchen, maar ik maak ook wel eens van de gelegenheid gebruik om de vaatwasser uit te ruimen.

Hoeveel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Geen idee hoeveel minuten het er exact zijn. In de ochtend staat de televisie vaak wel aan, maar daar schenkt ze dan soms 5 minuten aandacht aan en gaat vervolgens met de blokken spelen. De iPad gebruiken we als afleiding bij het verschonen van de luier, omdat ze anders weigert rustig te blijven liggen. Ze kijkt dan naar filmpjes met kinderliedjes en we zingen ‘samen’ mee.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Jazeker. Evie heeft een heel slaapritueel en we zingen tot slot al knuffelend ‘Slaap kindje slaap’. Meestal ligt ze nog een beetje te draaien in bed, maar valt vrij vlot in slaap. Als ze ziek is vindt ze het prettig om bij ons te zijn en dan ligt ze nog wel eens tussen ons in, maar dat is eigenlijk nog niet heel veel voor gekomen. Soms valt ze in de auto in slaap en probeer ik haar vanuit de auto in bed te leggen, maar dit mislukt eigenlijk bijna altijd.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Als er poep en plas op de kleding zit krijgt Evie met het verschonen van de luier direct wat schoons aan. Dat vind ik smerig. Voor de rest loopt Evie regelmatig met vlekken van fruit of appelstroop op haar kleding. Als ik voor ieder vlekje iets schoons aan moet doen blijf ik wassen. Vaak probeer ik het ergste weg te poetsen met een snoetenpoetser of washand. Als het echt te erg is en we gaan nog ergens heen, trek ik er een vestje overheen aan. Ik vind dat kinderen moeten knoeien en vlekken moeten kunnen maken bij het spelen in de speeltuin.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Volgens mij is het tot nu toe altijd gelukt om twee dezelfde sokken aan te trekken. Ik heb de gewoonte dat wanneer ik sokken niet kan matchen tijdens de was opruimen, dat ik ze even opzij leg totdat de volgende lading is gewassen. Soms komen ze dan nog tevoorschijn.

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Is een zoethoudertje geven ook omkopen? Dan ja. Als we in de supermarkt lopen wel eens een kaasstengel of  krentenbol. Zij is weer even zoet en ik kan de supermarkt door racen met de zelfscanner zonder dat zij per ongeluk producten wist van de lijst. Laatst had ze ‘m bij Patrick compleet uitgedrukt. Dat is toch best knap.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Laten we zeggen dat de rommel die je niet ziet er ook niet is.

Als je een kind van onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Nee, ik vergeet het regelmatig. Ik denk dat ze 5 van de 7 dagen in de week druppeltjes krijgt. Evie komt met het mooie weer dagelijks buiten dus ze maakt vast ook zelf wat vitamine D aan.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.
  • Omdat Evie worst en kaas van haar brood eet smeer ik haar brood vaak met appelstroop of chocoladepasta. Ter compensatie leg ik er dan een paar plakken worst of kaas naast.
  • Evie gaat 3 keer per week (ongeveer om de dag) in bad. Ze gaat alleen een keertje extra als ze bijvoorbeeld in de zandbak heeft gespeeld of een andere overduidelijke reden heeft dat ze niet in de staat waarop ze op dat moment verkeerd haar bed in kan.
  • Als ik de deur uit ga vergeet ik altijd iets. Ik kan soms denken heel goed voorbereid de deur uit te gaan en dan toch luiers, drinken, snoetenpoetsers of speelgoed vergeten.

Vinden jullie mij een loedermoeder? Volgens mij valt het hartstikke mee.

Volg en like ons:

3 thoughts on “Tag: De Loedermoeder

  1. Ah wat leuk dat onze tag hebt ingevuld!
    Hier ook iemand die eigenlijk alleen nog maar jam op brood lust, smeerkaas en leverpastei daar moet hij niks van weten haha. Dus ik vermoed ook een zoetekauw wat betreft brood. Ach, geef die kids eens ongelijk, Nutella is veeeeeel lekkerder dan smeerkaas 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.