Tag: Jeugdsentiment

Ik werd door mijn zusje, Leonie, gevraagd om de tag Jeugdsentiment in te vullen. Deze tag is bedacht door Team Confetti. Aangezien ik eerder al een tag heb ingevuld over tien jaar geleden, vond ik deze wel mooi aansluiten. Overigens vond ik tien jaar geleden al graven in mijn geheugen, maar terug naar mijn jeugd is even heel diep graven. Meestal kom je jeugdsentiment toevallig tegen en brengt het een herinnering. 

Favoriete kinderfilm

Ik moet echt even nadenken als het gaat om een kinderfilm. Ik heb er zoveel gezien. Een aantal films komen direct bij mij op. Annie, Sound of music, The witches en Disneyfilms zoals Lion King en Beauty and the beast.

Favoriete televisieserie

Door de jaren heen zijn er verschillende series geweest die ik leuk vond om te kijken. Full House (schijnt nu weer helemaal hot te zijn). De Nederlandse serie Oppassen keken wij elke zaterdagavond. We zijn zelfs een keer bij de opnames geweest. Maar ook deze klassiekers keek ik graag naar: Kinderen voor Kinderen, Ministars, de Mini Playbackshow, Ovide en op zondagochtend om negen uur zaten mijn zusje en ik steevast klaar voor de dikke dames van Villa Achterwerk.

Favoriete boek

Ik las graag boeken met waargebeurde verhalen of verhalen die gebaseerd waren op de realiteit. Ik las niet heel veel boeken, maar wilde me wel in de hoofdpersoon kunnen inleven. Dat heb ik eigenlijk nog steeds. Het boek Blauwe plekken van Anke de Vries is me altijd heel erg bijgebleven. Een iets ander genre, maar ook hele boeiende verhalen. Ook de boeken van Roald Dahl, zoals De Heksen, Mathilde en De Grote Vriendelijke Reus vond ik leuk om te lezen.

Favoriete nummer van de Spice Girls (of een andere boy/girlband)

Ik kon mijn kamer behangen met alle posters van de Backstreetboys. Ik had (geen geintje) alle cd’s van deze boyband. Ik knipte plaatjes van de Backstreetboys uit de Hitkrant en plakte deze in mijn schoolagenda. Mijn favoriete nummer? Ik kan niet kiezen. Bij elk nummer zwijmel ik even weg. De nummers van de Backstreetboys zijn een echte guilty pleasure die ik woord voor woord kan meezingen.

Favoriete fashion-item

Ik had niet echt een favoriet item. Ik probeerde in mijn jeugd wel altijd met de mode mee te gaan, maar voor mijn gevoel liep ik eigenlijk altijd iets achter. Welke dingen kon je in mijn kast vinden? De achterstevoren Kangol-pet, de tuinbroek (met houthakkersruit), de tattooketting, blokhakken (en plateauzolen), heupboeken van Cars en ik had zo’n brede leren riem met een te grote metalen bloem.

Favoriete snoep/snack

Tijdens de avondvierdaagse en op vakantie kregen wij altijd een heuptasje met snoep mee. Mijn favorieten waren fireballs en aardbei Fruitella. Daarnaast was ik gek op spekjes. Het liefste van die gesuikerde. Ik weet overigens niet meer waarmee, maar ik heb ooit een koffer met snoepspekjes gewonnen. Deze was overigens heel snel leeg.

Favoriete tv-reclame

Asjemenou. Dat is met bijgebleven van de reclames van vroeger, Loeki de leeuw.

Favoriete nummer

Zoals gezegd was ik in mijn tienerjaren fan van de Backstreetboys. Verder hield ik, en houd ik nog steeds, van Top 40 muziek. Je kunt me blij maken met allerlei soorten muziek. Wat ik me kan herinneren is dat ik vroeger met mijn zusje op zaterdagochtend op het Utrechts Nieuwsblad wachtte. Wij haalden daar bij ontvangst direct de Mega Top 50 uit (later de Mega Top 100). We kruisten de nummers aan die we leuk vonden en namen deze op een cassettebandje op. Daarna tapeten wij het bandje over en hadden we ieder ons eigen bandje met de meest actuele muziek. Ik draaide het cassettebandje van Madonna grijs en later kon ik mijn ouders gek maken met happy hardcore.

Bron foto

 

Volg en like ons:

2 thoughts on “Tag: Jeugdsentiment

  1. leuk!!! Zo veel herinneringen die in eens weer naar bovenkomen die ik eigenlijk nog vergeten ben te vermelden in mijn tag. Hahahaha leuk!! En binnekort weer even terug naar de 90’s! Feestje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.