Tag: Mama en beauty

Online zag ik een leuke tag voorbij komen die Saskia van Twinkelbella heeft bedacht: Mama en Beauty. Deze tag past wel bij mij. Ik ga wel eens een dagje zonder make-up de deur uit en als ik mijn haar in een knot draag ziet niemand dat het niet is geborsteld, maar ik probeer vaak wel een klein beetje mijn best te doen om goed voor de dag te komen. Al werk ik soms alleen die blauwe dijken onder mijn ogen weg. 

Houd je van lekker tutten of houd je je daar niet zo mee bezig?

Ik houd er heel erg van, maar het ontbreekt me nogal aan tijd om eens lekker te tutten. Soms probeer ik het wel eens even een momentje voor mijzelf in te plannen en dan sluit ik me in de badkamer op.

Betrek jij je kind(eren) bij de verzorgingen en het make-uppen?

Ik betrek Evie er nog niet echt in. Ze is nog net iets te jong om echt te beseffen wat ik aan het doen ben. Soms komt ze wel eens om het hoekje kijken als ik met mijn make-up bezig ben. Ze staat dan met open mond te kijken.

Zijn er met betrekking op beauty dingen die je veranderd hebt sinds het moederschap?

Door tijdgebrek doe ik iets minder make-up op. Dit houdt eigenlijk in dat ik prioriteiten stel. Ik zorg er voor dat ik goed voor de dag kan komen en er niet vermoeid uit zie.

Ben je sinds het moederschap anders tegen beauty aan gaan kijken?

Nee. Ik denk dat het goed is om jezelf goed te verzorgen en te presenteren. Natuurlijk heb ik wel eens dagen dat het niet lukt, ik geen zin heb of gewoon niet lekker in mijn vel zit. Een beetje BB-cream is dan  al voldoende voor een gezonde kleur op het gezicht.

Doe je snel verzorging en make-up of wacht je op een moment dat je meer rust hebt als het bijvoorbeeld slaaptijd is?

Voor mijn make-up heb ik weinig keus. Ik moet naar mijn werk en Evie is dan al wakker. In de ochtend is er dan ook iets minder tijd voor. Maar als we eens een avondje uitgaan, zorg ik er voor dat ik mijn handen vrij heb om uitgebreid aan mijn make-up en verzorging te werken.

Mag je kind spelen met je make-up?

Nee, ik vind Evie hier nog net een beetje te jong voor. Ik denk overigens dat we over een tijdje best samen kunnen tutten. Volgens mij vindt ze dat hartstikke leuk.

Stel dat je dochter van drie graag nagellak op wil, wat doe je dan?

Ach, dan lakken we samen onze nagels. Met dezelfde eenvoud haal je het er weer af.

En stel dat je zoon van drie nagellak wil?

Stel mij die vraag nog maar eens als ik daadwerkelijk een zoon van drie heb.

Als je dochter make-op wil dragen, vanaf welke leeftijd zou je dit goedkeuren?

Dat vind ik een lastige vraag. Zelf droeg ik op de basisschool (groep 8) al wel eens wat make-up. Het bleef dan bij een subtiele mascara en een lichtroze lippenstift. Ik weet niet of er een leeftijd aan te verbinden valt, maar ik verwacht dat rondom de leeftijd van elf of twaalf meer meisjes dit doen en dat ook Evie rond die leeftijd daar interesse in krijgt. Rond die leeftijd zou het wat mij betreft prima zijn.

Volg en like ons:

3 thoughts on “Tag: Mama en beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.