Tag: Mommy’s life

Ik heb van Rianne de Tag Mommy’s life gekregen om in te vullen. Dit is overigens direct de eerste tag die ik op mijn blog plaats. Het is een leuke manier om mij weer beter te leren kennen. Veel leesplezier!

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben een werkende mama. Na de bevalling ben ik wel een dag minder gaan werken. Het is heerlijk om bij die kleine meid te zijn, maar ik vind het belangrijk om te blijven werken. Het is een manier om me te blijven ontplooien. Toen ik tijdens mijn verlof thuis zat, kreeg ik het gevoel dat mijn wereld erg klein werd. Nu kan ik op het werk een paar uur de ‘mamapet’ afzetten en mijzelf zijn.

Zou je het anders willen?
Nee, want op deze manier kan ik mijzelf blijven ontplooien op andere gebieden dan het moederschap. Het dagje minder werken bevalt me overigens wel goed. Ik wil niets missen van de ontwikkelingen van Evie.

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Evie heeft de eerste maanden in haar eigen wiegje bij ons op de slaapkamer geslapen. Dit was erg prettig. Volgens mij heb ik elke nacht liggen luisteren naar haar ademhaling. Nu ligt ze al enige tijd op haar eigen kamertje. Dit was even wennen, maar met de babyfoon zie en hoor ik alles.

De beste aankoop voor je kindje?
We hebben veel goede aankopen gedaan. We hebben via Marktplaats veel dingen gekocht voor weinig geld, zoals de babykamer en de kinderwagen.

Hoeveel kinderen wens je?
Mijn wens is één en deze is uitgekomen. Het plan is om het ook bij één te houden. Ik zeg nooit nooit, maar voor dit moment wil ik alles kunnen geven aan Evie.

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Dat zou vaker kunnen. We zijn nu een keer samen uit eten geweest en dat was, moet ik toegeven, best lekker. Even het ouderschap loslaten en voor ons was het ook het uitgelezen moment om te evalueren. Morgen (ik schrijf dit zondagavond) gaan we een middagje samen winkelen. Evie is dan bij het kinderdagverblijf en wij kunnen dus ongestoord shoppen.

Favoriete bezigheid van je kindje?
Rollen op een kleedje of in de box met een knisperboekje of rammelaar. Ze kan dan ook heel pienter oogcontact zoeken en breeduit lachen dat het omrollen weer gelukt is.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Jazeker. We hadden een box gekocht via marktplaats die achteraf toch een iets groter likje verf nodig had dan we in eerste instantie dachten. Uiteindelijk hebben we de box weer verkocht op marktplaats nadat we een nieuwe box cadeau hebben gekregen. Erg fijn. Daarnaast ben ik in mijn zwangerschap los gegaan in de Kruidvat. Er was een aanbieding van Difrax flessen. Evie laat zich niet dwingen en deze flessen staan ongebruikt in de kast. Ik heb nog de stiekeme hoop dat ze binnenkort, nu Evie uit de fles drinkt, alsnog deze flessen accepteert.

Het favoriete eten van je kindje?
Evie drinkt alleen nog melk, maar af en toe krijgt ze fruit. Peer met banaan zijn favoriet.

Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Nee, we hebben prima auto waar de Maxi-cosi in past.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Ik ben nog steeds iets zwaarder. In totaal ben ik in de zwangerschap vijftien kilo aangekomen. Daar zitten er nu nog  bijna vier van aan. Ik denk dat ik er toch aan moet geloven, want zonder sporten gaan ze er vermoedelijk niet meer vanaf. Het enige probleem is dat ik een hekel heb aan zwoegen op van die apparaten in de sportschool. Ik voel een blogje opkomen over sporten en zwangerschapskilo’s.

Wat is je droomvakantie met kids?
Een lekkere zonvakantie in het zuiden van Europa waar we kunnen relaxen. Evie is nu nog heel klein dus is er weinig nodig om haar bezig te houden. Af en toe poedelen in het zwembad en lekker slapen onder een parasol.

En je droomvakantie zonder kids? 
Ook een lekkere zonvakantie in het zuiden van Europa, maar dan met een stapel boeken. Ik verwacht niet dat er veel tijd is om te lezen als ik Evie in de gaten moet houden.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Eigenlijk is alles veranderd. Van de dagindeling tot aan boodschappen doen en van een avondje uit tot aan het huishouden, alles draait om Evie.

Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)
Evie ’s ochtends uit bed haal en een brede glimlach krijg.

Waar shop jij de leukste kinderspullen?
Aangezien Evie nu snel groeit en veel kleding maar kort draagt koop ik niet teveel dure spullen. Ik geef wat dat betreft niet zoveel om merken. Kleding komt bij de Hema, Prenatal, Zeeman, Noppies en H&M vandaan. Ook voor andere spullen zijn Hema en Prenatal toch de favoriete winkels.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Verreweg de meeste producten koop ik van de Etos. Betaalbaar en de kwaliteit is ook goed. Door de week hou ik het bij een beetje poeder en mascara.

A-merk of huismerk?
Bij ons in huis is het een mengelmoes. De meeste spullen zijn huismerk, maar van sommige producten is de smaak van het merk lekkerder.

Heb je altijd een kinderwens gehad?
Ik heb al wel een lange tijd een kinderwens, maar wilde eerst genieten van de dingen die je niet of lastiger kunt doen met een kind. Dit is volgens mij wel geslaagd.

Wat is het leukste aan het moederschap?
Het moederschap kost veel tijd en energie, maar de beloning is groot… Een blije baby.

Ik wil deze tag doorgeven aan Nicole van Meisje-Eigenwijsje. Zij is onlangs moeder geworden. Heel veel plezier met invullen ik ben benieuwd naar je antwoorden!

 

Volg en like ons:

3 thoughts on “Tag: Mommy’s life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.