Tag: mooie mama-dingen

Op de blog van Shirley zag ik een hele mooie tag die ze zelf heeft bedacht. Een tag over alleen maar mooie mama-dingen. Inmiddels is deze tag uitgegroeid tot een waar virus, want vele moeders delen graag mooie ervaringen. Uiteraard kon ik het ook niet laten deze tag over te nemen om te kunnen vertellen over mijn mooie mama-dingen.

Het eerste wat je dacht toen je je kindje voor het eerst vasthield:
Wat is ze mooi! Volgens mij heb ik dat ook een paar keer geroepen. Verder was ik opgelucht dat ze huilde. Ik heb tegen d’r gezegd dat ze zich moest laten horen. Ik dacht zolang ze huilt, zijn de longetjes goed.

Het mooiste eerste moment samen:
De tweede nacht in het ziekenhuis is Patrick naar huis gegaan. Evie was die nacht erg onrustig. Ze wilde bijna niet drinken en was misselijk. Ik heb haar uit haar wieg gehaald en op mijn arm gelegd. Ze heeft heerlijk bij me geslapen. Ik kon mijn ogen niet van haar afhouden. Ik was erg moe, maar die nacht kon ik alleen maar mijn kleine meid kijken.

Het eerste moment als ouders:
Bij thuiskomst stonden we als kersverse ouders midden in de kamer met een slapende baby in de Maxi-cosi. De kraamhulp zou met een half uur bij ons zijn. Wat doe je dan? Een beetje onwennig besloten we haar lekker te laten slapen. De eerste nachten waren dan ook zenuwslopend. Bij elk geluid vroegen we ons af of het goed is, als het te stil was lagen we met gespitste oren in bed of ze nog wel ademde en bij elk kuchje keken we over de rand van de wieg om er zeker van te zijn dat alles goed ging.

De mooie dagelijkse dingen:
Heel veel dagelijkse dingen zijn mooi. Dat begint al vroeg in de ochtend als ik Evie uit bed haal. Ik krijg dan een hele brede glimlach toegeworpen. Voor die glimlach mag je me altijd uit bed halen. Verder kan ik genieten van haar ontdekkingstocht. Ze wil steeds meer en kan ook steeds meer. Evie heeft soms dagen dat ze je oren van je hoofd ‘kletst’. Dat gezellige gebrabbel zorgt voor veel leuke knuffelmomenten samen. En nog één: het moment van thuiskomen uit mijn werk en onze kleine meid een hele dikke knuffel geven.

Het mooiste om te doen samen:
Samen douchen is altijd een mooi moment. Ze lijkt daar echt van te genieten. Ze probeert het water te pakken met haar handjes en op te vangen met haar mond. Ondanks dat het een klein beetje omslachtig is (aankleed kussen op de grond, genoeg handdoeken om haar warm te houden, zeep, hydrofielluiers en een luier klaarleggen), geniet ik hier wel van. Wat ook er leuk is om nu als gezin er op uit te trekken. Een rondje wandelen, een drankje op een terrasje of een dagje uit, dit zijn dingen die we nu met z’n drieën doen.

Onze mooiste vakantie als gezin:
Onze eerste vakantie moet nog komen. Het plan is om in het naseizoen lekker naar het zuiden van Europa te vliegen. Ik wil eigenlijk eerste wel eens oefenen met een weekendje weg. Met een baby op pad is voor een paar uur al een hele onderneming laat staan voor een hele week. Deze reisjes zullen ongetwijfeld veel mooie momenten opleveren. Die deel ik te zijner tijd in een blog.

Ik vind mijn kindje op zijn mooist als zij:
Evie is op haar mooist als ze lacht. Niets is mooier dan een tevreden, blije baby. Gelukkig lacht Evie heel veel.

Dit had ik voor geen goud willen missen:
De borstvoeding. Ik heb daar eerder al een blogje over geschreven. Ik ben blij dat het is gelukt en dat ik het kon doen zolang ik dat wilde. Ik vond het een bijzondere ervaring en had dit voor geen goud willen missen.

De mooie momenten waar ik me op verheug:
Ik verwacht dat er nog heel veel mooie momenten gaan komen. Van de eerste stapjes en woordjes tot aan de eerste schooldag. Het zijn allemaal mijlpalen waar ik me op verheug.

Volg en like ons:

One thought on “Tag: mooie mama-dingen

  1. Ook weer zo mooi ingevuld en wat je al zegt.. iedereen wil dit toch delen hihi! Ik ga hem ook een keer invullen hoor 🙂
    En die mijlpalen.. ja daar kijk ik ook telkens weer naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.