Tag: Post Pregnancy

Het is nu bijna twee jaar geleden dat ik ben bevallen van Evie. Door Saskia van Twinkelbella werd ik getagd om de Post Pregnancy Tag in te vullen. Op het wereldwijde web circuleren volgens mij veel varianten op deze tag. Ik heb hem nooit eerder ingevuld, maar nu ik ben getagd vul ik ‘m graag in. Lees je mee over mijn kwaaltjes, de veranderingen en zwangerschapskilo’s? Tot slot geef ik ook nog twee tips.

Hoe oud is je kindje nu?

Evie is nu ruim 22 maanden. Eind november wordt ze alweer twee jaar. Kan iemand de tijd even stil zetten?

Hoe voel je je?

Ik voel me goed. Een jaar geleden was dat wel anders. Inmiddels heb ik meer balans gevonden en kan ik weer vooruit kijken in plaats van dag tot dag.

Nog last van kwaaltjes?

Ik heb nog steeds last van mijn bekken. Als ik te lang sta of teveel en te zwaar til krijg ik last van mijn rug.

Is je eetlust veranderd?

Ik snoepte voor mijn zwangerschap heel weinig, maar tijdens de zwangerschap had ik heel erg behoefte aan zoet en cola. Dit is, jammergenoeg, niet meer verdwenen. Ik probeer me in te houden, maar dat lukt niet altijd.

Zwanger
De kat knuffelde graag met mijn buik
Zwangerschapskilo’s?

Helaas zitten die er nog. Mag je dit na bijna twee jaar nog zwangerschapskilo’s noemen? In mijn zwangerschap ben ik ongeveer 15 kilogram aangekomen. Niet heel schokkend. Wat jammer is, is dat er nog een stuk of drie op mijn lijf zijn blijven zitten.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?

Ik kijk met een heel goed gevoel terug op mijn zwangerschap. Ik had heel weinig kwaaltjes. Naar mijn idee een zwangerschap volgens het boekje. Uiteraard heeft een zwangerschap volgens het boekje ook minpunten, maar die zijn me alles mee gevallen. Vanaf week 38 was ik er klaar mee. Vanaf dat moment kreeg ik meer last van mijn bekken waardoor ik niet meer zoveel kon doen.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Ik denk de zwangerschap. De zwangerschap zoals ik die heb gehad gun ik iedereen. Er zijn als het gaat om zwangerschappen, bevallingen en kinderen geen garanties. Elke keer is het anders. Ik ben wel benieuwd hoe mijn bevalling was verlopen als ik niet was ingeleid en wel zelf weeën had gekregen. Was de bevalling dan anders geweest?

Zijn er dingen die je anders had gewild?

Ik had graag het stukje waarbij ik weer aan het werk ging overgeslagen. Toen raakte ik het ritme kwijt, ging ik teveel van mijzelf eisen en ging het bijna mis. Voor de rest sta ik achter de keuzes die ik heb gemaakt.

Hoe is het met jullie kindje?

Met Evie gaat het ontzettend goed! Ik zie elke dag weer nieuwe dingen en ik hoor elke dag nieuwe woordjes. Ik vind haar heel pienter, maar waarschijnlijk zegt elke moeder dit over haar eigen kind. Ik ben zo ontzettend trots op onze meid.

Hoe zijn de nachten?

We mogen niet klagen. Vanaf ongeveer vijf maanden sliep Evie al door. Ontzettend fijn, maar dat betekent dat het soms even slikken is wanneer Evie in een fase zit waarbij ze niet zo goed slaapt.

Genietmomentje?

Ik geniet van het moment wanneer ze me met en brede glimlach zit op te wachten in bed. Met zo’n glimlach in de ochtend kan ik de hele dag weer aan.

De grootste verandering?

De grootste verandering? Alles. In werkelijk alles houd je rekening met de komst van een kind. Slaap, werk, eten, dagjes uit en nog veel meer. Waar ik het meest aan moet wennen is dat ik nooit meer echt alleen ben.

Aan het werk?

Ik ben tien weken na de geboorte van Evie weer aan het werk gegaan, maar wel een dag minder. Ik werk nu nog maar drie dagen. Ook Patrick is tegenwoordig een dag in de week thuis voor Evie.

Jouw tip voor aanstaande moeders?

Eigenlijk heb ik twee tips:

  1. Vertrouw op jezelf. Jij weet wat goed is voor je kind.
  2. Laat het los!

Wat vonden jullie van de antwoorden? Het is natuurlijk al bijna twee jaar geleden dat ik ben bevallen, maar veel dingen liggen nog vers in het geheugen.

Volg en like ons:

One thought on “Tag: Post Pregnancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.