Tag: Social Media Lie

Afgelopen tijd zag ik de Social Media Lie Tag op diverse blogs verschijnen. De credits voor deze tag gaan naar Wolverien. Zij heeft deze tag bedacht. Voor mijn blog en privé maak ik veel foto’s. Niet alle foto’s zijn geschikt voor social media. Aangezien ik veel gebruik maak van social media vond ik het wel een goed idee om deze tag in te vullen, want hoe eerlijk zijn de foto’s die ik online plaats?

Hoeveel foto’s maakte je voordat je je laatste foto op Instagram deelde?

Even zoeken… De laatste foto was in één keer gelukt. Maar heel eerlijk, er kan weinig misgaan aan een kopje thee met pepernoten.

Plaats je foto’s van gezelligheden die helemaal niet zo gezellig zijn?

Nee. Als iets echt niet gezellig is maak ik daar geen foto’s van die ik dan ook nog op social media knal. Wat ik dan wel vaak doe ik is iets posten op Twitter, zodat ik wel even mijn ei kwijt ben.

social media lie tag3Style jij hoekjes voor de foto terwijl de rest van je huis een puinhoop is?

Ja, schuldig. Zo nu en dan plaats ik wel een echte foto, omdat het past bij het onderwerp of het commentaar. Maar zodra de foto ook in het kader van mijn blog is, vind ik dat het er wel een beetje netjes uit moet zien. Close-ups maken van het onderwerp helpt ook bij het vermijden van rommel.

Plaats jij wel eens foto’s waar je zelf heel leuk op staat, maar anderen uhm… niet zo charmant?

Daar kan ik kort over zijn, nee. Ook van Evie plaats ik geen foto’s waar ze niet goed op staat. Evie kan nu nog niet zelf beslissen of ze wel of niet met haar kop op social media wil. Ik beslis dat nu voor haar, maar wil niet dat ze later wordt geconfronteerd met foto’s waar ze zich voor zou kunnen schamen.

Plaats je wel eens prachtige foto’s van heerlijk uitziend eten, inclusief lovende hashtags, dat eigenlijk gewoon niet te eten is, zo vies?

Nee. Dit is eigenlijk een beetje hetzelfde als met gezelligheden die toch niet zo gezellig zijn. Daarbij vind ik dat eten er wel appetijtelijk uit moet zien op een foto en niet alsof het voor een tweede keer gegeten gaat worden.

social media lie tag2Complimenteer je je social media vrienden wel eens terwijl je er eigenlijk niets van meent?

Ik vind het niet nodig om iemand af te branden op social media. Ik hou wijselijk mijn mond. Op Instagram komen wel eens minder mooie foto’s voorbij die wel een like krijgen. Die like is dan voor het verhaal achter de foto. Mocht ik overigens eens ergens niet op reageren betekent dat niet direct dat ik het niets vind. Zo nu en dan kom ik er wel eens achter dat ik posts op Facebook heb gemist.

Aan welke social media lie maak jij je nog meer schuldig?

Ik hou van filters. Dat is eigenlijk ook liegen. Er verschijnen maar weinig selfies zonder (make-up en) filter. Ik vind mijzelf er namelijk met filter net iets mooier uitzien.

 

 

 

 

Volg en like ons:

One thought on “Tag: Social Media Lie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.