Tijd voor jezelf #mamachallenge

Tijd voor jezelf is heel belangrijk en als moeder is het denk ik heel belangrijk dan ook echt tijd voor jezelf te nemen en indien nodig in te plannen. Eerlijk gezegd vergeet ik het nog wel eens en daarom wilde ik deze challenge doen. Hoe klein de momentjes soms ook lijken door ze bewust mee te maken kom je wel even tot rust. In de Mamachallenge staat de uitdaging om de hele week iets voor jezelf te doen. Best een lastige challenge, maar het is me gelukt. Hoe klein de momenten soms lijken, deze pakken ze niet meer van me af.

Plannen

Het is soms wel noodzakelijk om iets in te plannen. Als ik alles laat verlopen zoals het doet, heb ik geen tijd voor mijzelf. Voor de challenge heb ik echt een paar keer tegen mijzelf moeten zeggen dat het nu even tijd voor mij is. Even alle dingen los laten die er op dat moment niets toe doen. Best lastig, want het is best verleidelijk om bijvoorbeeld dingen in het huishouden te doen terwijl ik ook even lekker kan schrijven. Het gaat er even om dat ik zaken kan loslaten en bewust met andere dingen bezig ben.

Wat doe ik dan voor mijzelf?

nagels lakkenDag 1 – Na het eten heb ik mijn loopschoenen aangetrokken en ben ik gaan wandelen. Dit was in plaats van de sportschool. Lekker stevig doorgestapt en uiteindelijk 5 kilometer gewandeld. Ik kon mijn hoofd leegmaken en mijn favoriete muziek luisteren.

Dag 2 – Of het door de wandeling de avond daarvoor of dat ik me gewoon uitgeslapen voelde, ik had energie voor 10! Verder was er weer eens tijd voor een goed gesprek en daar plak ik dan het stickertje ‘eigen tijd’ op.

Dag 3 – Patrick was deze avond de deur uit en dat maakte dat ik makkelijk iets voor mijzelf kon doen. Muziekje op de achtergrond, nagels lakken en een beetje knutselen aan mijn blog.

Dag 4 – Ik heb deze dag opnieuw bijna 5 kilometer gewandeld. Echt heerlijk! Muziek in mijn oren en ik ben even in mijn eigen wereld.

Dag 5 – Deze dag heb ik semi iets voor mijzelf gedaan. Ik heb een vriendin geholpen in haar nieuwe huisje. Beetje poetsen, beetje opruimen, beetje wijntjes drinken en lekker bijkletsen.

Dag 6 – Deze middag was ik vrij om met familie samen te zijn. Het weer was top dus we hebben even gewinkeld, op een terrasje gezeten en de dag afgesloten bij de Griek.

Dag 7 – Het was deze dag lastig, maar het is me gelukt tijd voor mijzelf in te plannen. Deze tijd was goed besteed en ik schreef een aantal artikelen voor mijn blog.

Eigen tijd is belangrijk en in drukke tijden moet je het soms zoeken in de kleine momenten of juist even iets inplannen. Nemen jullie genoeg tijd voor jezelf? En wat doe je dan het liefste?

 

Volg en like ons:

7 thoughts on “Tijd voor jezelf #mamachallenge

    1. Bij veel van deze momenten lag Evie op bed en/of was Patrick thuis. Ook heb ik wel eens een paar uur opgenomen terwijl ze nog op het kinderdagverblijf was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.