Tweede trimester zwangerschap

Vandaag ben ik 28 weken zwanger. Dit betekent dat het tweede trimester van de zwangerschap er op zit en het derde trimester inmiddels is begonnen. Het tweede termijn verliep met ups en downs, maar ik verwacht nu in rustiger vaarwater te komen. Dat is goed, want ik moet me toch een beetje op de bevalling gaan voorbereiden. 

Werk op- en afbouwen

Het is inmiddels wel bekend dat ik herstellende ben van een burn-out. Ik was erg gefocust op mijn werk opbouwen, want dat hoort er nu eenmaal bij en wilde voor mijn verlof zoveel mogelijk uren weer aan het werk zijn. Daarbij vergat ik een beetje dat ik zwanger ben en mijn lijf gewoon niet alles meer kan. Vorige week ben ik ingestort. Ik heb mijn hart bij mijn verloskundige en op mijn werk uitgestort en ga het vanaf nu rustig aan doen. En zorgen dat ik straks met een uitgerust lijf een kind op de wereld kan zetten.

tweede trimester 28 weken zwangerTweede trimester – horrormonen

In het tweede trimester zijn mijn hormonen op hol geslagen. Ik ben bang dat dat in het derde en laatste trimester niet beter gaat worden. Hierbij alvast sorry voor alle lieve mensen om mij heen, want deze hormonen maken mij soms een beetje onredelijk. Als ik iets wil, wil ik het direct. Niet morgen, niet overmorgen, maar het liefste gisteren. En dan nog maar te zwijgen over de huilbuien. Dat zijn geen buien van een uur, nee, dat is dan een hele dag janken om alles. Maar de hormonen doen ook wel goede dingen. Ik merk namelijk dat ik langzaamaan in een soort coconmodus kom en voelt eigenlijk ook wel heel fijn.

Lichamelijk gaat het redelijk. Zoals ik eerder al zei vergeet ik soms dat ik zwanger ben en vraag ik teveel van mijzelf. Het huishouden probeer ik te verdelen en gelukkig krijg ik veel hulp van Patrick. Ik doe grote huishoudelijk klussen in gedeeltes of meerdere kleine klusjes op een dag. Met de oefeningen van de fysiotherapeut in mijn hoofd is ook mijn rugpijn grotendeels van de dag goed te doen. Daar ben ik wel blij om. En als ik halverwege de dag met zere bekken uitgeput op de bank lig, dan weet ik dat ik dat de volgende keer anders of gewoon niet meer moet doen.

Inmiddels ben ik best wel nieuwsgierig geworden naar onze babyboy. Om mij heen worden allemaal baby’s geboren en kan niet wachten totdat ik onze kleine man kan knuffelen. Hoewel, ik weet nog niet of ik al klaar ben om hem te delen dus ik houd hem nog even heel dicht bij me. Hij doet het overigens heel goed. Ik voel hem goed en hij groeit goed. Misschien iets te goed, maar daar kan de groeiecho volgende week iets meer over zeggen. Elke dag geniet ik van het getrappel in mijn buik. Ook Patrick en Evie hebben hem nu kunnen voelen. Heerlijk!

 

 

 

Volg en like ons:

2 thoughts on “Tweede trimester zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.