Tweede zwangerschap vs. de eerste

Elke zwangerschap is anders wordt vaak gezegd. Nu ik voor de tweede keer zwanger ben ik zo nu en dan toch aan het vergelijken. In het begin dacht ik dat de tweede zwangerschap behoorlijk veel leek op de eerste, maar zo langzamerhand begin ik toch wat verschillen te zien. Laten we beginnen met het grootste verschil. Ik ben nu zwanger van een jongetje. En als je alle bakerpraatjes mag geloven zou je dat moeten merken. 

eerste trimesterTweede zwangerschap is anders

Misselijkheid

De misselijkheid was in het begin hetzelfde. Het begon omstreeks dezelfde week en eindigde ook ongeveer gelijktijdig. Vorige zwangerschap werd de misselijkheid gedurende de dag minder. Nu was ik 24 uur per dag misselijk. Soms zelfs erg dat eten praktisch niet lukte in de avond. Terwijl eten juist er voor zorgt dat de misselijkheid minder wordt. Wanneer ik heel moe ben voel ik mij in de avond nog steeds wel eens misselijk, maar gelukkig niet zo erg.

Huid

Hier zie ik een groot verschil in met name mijn huid. Voordat ik zwanger werd van Evie was ik heel bang dat ik onder de pukkels zou komen te zitten. Ik heb altijd al een vette huid gehad en veel last van acne en hormonen doen dan niet heel veel goeds voor mijn huid. Niets was minder waar. Mijn huid was gaver dan ooit. Nu heb ik een veel vettere huid, veel last van acne. Door de vettere huid is ook mijn haar sneller vet en moet ik het vaker wassen dan normaal.

tweede zwangerschapGewicht

Voordat ik zwanger werd ben ik gelukkig flink wat kilo’s afgevallen. Uiteindelijk begon mijn tweede zwangerschap enkele kilo’s lichter dan de vorige zwangerschap. Niet een heel groot verschil, maar stiekem toch wel fijn. Wat mij nu vooral op valt is dat ik met name in mijn gezicht smaller lijk te blijven dan tijdens de eerste zwangerschap. Of dit komt doordat het een jongetje wordt of dat het afvallen een gunstig effect heeft durf ik niet te zeggen, maar ik ben er blij mee. Overigens verwacht ik gewoon weer minimaal vijftien kilo aan te komen net als de vorige keer, want ik geniet met volle teugen van de cravings.

Buik

Een groot verschil zie ik ook in mijn buik. Deze kon ik namelijk met acht weken al bijna niet meer verbergen. Voor mijn gevoel ben ik enorm, maar dat zal uiteindelijk vast wel meevallen. Aangezien ik nu in een ander seizoen zwanger ben, mocht ik wel mijn verzameling positiekleding uitbreiden. En een beetje winkelen is natuurlijk geen straf.

Bakerpraatjes of niet, deze zwangerschap is in een aantal opzichten anders. Inmiddels ben ik 21 weken zwanger en ik geniet van de bewegingen van ons mini mannetje. Hij groeit goed en neemt lekker de ruimte in mijn dikke buik. Hebben jullie ook verschil tussen je zwangerschappen gemerkt?

Volg en like ons:

4 thoughts on “Tweede zwangerschap vs. de eerste

  1. Ik ben wel twee keer zwanger geweest, maar de eerste alleen 12 weken. Toen was ik wel een beetje misselijk, maar niet zo heftig als bij Jorn. En mijn huid was bij de eerste verschrikkelijk. Terwijl mijn huid bij Jorn heel mooi was. Dus in de eerste 12 weken al veel verschil gemerkt.
    Leonie van Mil onlangs geplaatst…Het is bijna Pasen – TagMy Profile

    1. Ik heb inderdaad minder tijd om er bewust mee bezig te zijn. Nu ben ik wel gaan sporten in een zwanger en fit groepje om in elk geval één keer per week stil te staan bij de zwangerschap, maar de helft van de tijd zijn er andere afspraken belangrijker dan mijn sportuurtje. Met een peuter in huis gaat het leven gewoon door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.