Uitspraken van een peuter

Wij hebben een echte kletskous in huis. Hele verhalen passeren hier de revue. Alle dingen die ze meemaakt en indruk op haar hebben gemaakt vertelt ze. Evie is een open boek en heeft haar hart op de tong. Zo vertelt ze tegenwoordig hoe haar dag is geweest na een dagje kinderdagverblijf. Dan vertelt ze over hoe ze is gevallen en welke mama’s en papa’s hun kind kwamen ophalen. Geweldig vind ik al die uitspraken van een peuter. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk op te schrijven, want sommige uitspraken van deze peuter komen maar één keer voorbij en zijn priceless. Vandaag deel ik een paar pareltjes uit de mond van Evie.

Ik vind de uitspraken van een peuter zo echt en puur. Een kind zegt gewoon iets in een opwelling, omdat het bij de situatie past, zonder hier echt over na te denken. Dit kan hilarisch zijn, maar ook vertederend. En omdat de uitspraken van Evie soms echt te leuk zijn om voor mijzelf te houden deel ik er een aantal met jullie.

 • “Zakkenrollen!” – Ja, jullie lezen het goed en nee, ik ben geen loedermoeder (ahoewel…). Dit roept Evie wanneer ze ons wakker maakt.
 • “Deur kapot. Papa maken.” – Toen Evie de deuren in huis zelfstandig kon openmaken werd het tijd om de deurklink in de woonkamer om te zetten. Ik had verwacht dat ze boos zou worden, omdat ze de deur dan niet meer zelf kon openmaken. Daar was ze heel trots op. Niets was minder waar, ze bleef heel heel rationeel.
 • “Lelle” – Evie wil in de ochtend lelle drinken. Oftewel, melk. En ondanks dat wij stug antwoorden met het woord melk blijft ze dit lelle noemen.
 • “Melkie” – Het favoriete drankje van papa is chocolademelk en dat noemt ze melkie. Het blijkt dan dat ze het woord melk wel kan uitspreken.
 • Als ik nies roept ze “gezondheid!”. Echt heel schattig uit haar mond.
 • Deze week zei ze bij haar poepluier “alsjeblieft mama”. Je begrijpt dat ik van het lachen zo wat in mijn broek pieste tijdens het verschonen.
 • Boodschappen doen we bij “Appie Heijn”.
 • “Zeker ja” en “zeker nee” horen wij als Evie haar gelijk wil halen.

Welke uitspraak van je kind(eren) vergeet jij nooit meer?

Volg en like ons:

4 thoughts on “Uitspraken van een peuter

 1. Haha leuk hè die uitspraken. Zoëy zei van de week toen ze aan het poepen was… Cadeautje voor papa maken….

  En inderdaad de uitspraken opschrijven, ik heb er een speciaal boekje voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.