Valentijnsdag: Knutselen met je dreumes

Het is bijna Valentijnsdag. Een goed excuus voor bloemisten om de prijs van rozen omhoog te gooien, winkels weer vol te gooien met hartvormige koeken, chocolaatjes en cadeau’s. Deze dag is natuurlijk een uitgelezen moment om je geliefde in het zonnetje te zetten. Afgelopen jaren hebben wij nooit echt iets aan Valentijnsdag gedaan. Meestal gingen wij een week eerder uit eten om ons samenzijn te vieren. Nu met Evie kunnen wij Valentijnsdag weer op een hele andere manier aanpakken.

Samen met Evie heb ik een cadeautje voor Patrick geknutseld. Zeg nou zelf, een knutselwerkje is toch veel persoonlijker. Afgelopen tijd heb ik inspiratie gezocht via Pinterest, maar ook via Instagram kom je nog wel eens leuke ideeën tegen. Het blijkt dat ik een heleboel creatieve mensen volg, dank voor de inspiratie.

Va•len•tijns•dag (de; m; meervoud: Valentijnsdagen)
1 dag (14 februari) waarop mensen, al dan niet anoniem, een kaartje of cadeautje sturen aan een geliefde
*Van Dale

Het maken van dit cadeautje kost weinig tijd. Zelfs met de allerkleinsten is dit leuk om te doen. We zijn creatief geweest met vingerverf. Met Evie heb ik dan een kwartier tot een half uur de tijd voordat ze besluit haar vingers af te likken. Een goede voorbereiding is dus een must. Tijdens haar slaapje heb ik dan ook alles klaargelegd.

  • Stevig papierbenodigdheden valentijnsdag diy
  • Dun papier (sjabloon)
  • Stempels
  • Schaar
  • Vingerverf
  • Fotolijstje
  • Afplak- (masking)tape

Van het dunne papier knip ik een hart en deze plak ik in het midden van het stevige papier. Ik heb afplak tape gebruikt, omdat dat makkelijker te verwijderen is. Mocht iemand daar nog andere tips voor hebben, laat het me weten. Daarna begint het geklieder en de pret!

Sjabloon valentijnsdag diykliederen valentijnsdag diykliederen 2 valentijnsdag diy

Vervolgens haal ik het sjabloon eraf. Dit doe ik zo snel mogelijk om te voorkomen dat er verf tussen het papier en de sjabloon loopt. Daarna heb ik met stempels het woord ‘love‘ in de hart gezet. Tot slot heb ik het geheel laten drogen en in het fotolijstje gedaan.

sjabloon af valentijn diystempelen valentijn diyeindresultaat valentijnsdag diy

Je kunt in plaats van een fotolijstje natuurlijk ook een canvas maken of en houten paneel. Er zijn allerlei variaties mogelijk. Hebben jullie al een Valentijnscadeau geknutseld?

 

Volg en like ons:

4 thoughts on “Valentijnsdag: Knutselen met je dreumes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.