Waar je onze dreumes blij mee maakt

Evie heeft een pittig karakter en een eigen willetje, maar het eigen willetje wordt almaar sterker. Ze laat maar al te goed weten wat ze wil doen. Het is jammer dat ze nog niet kan praten, want dan zou ze de hele dag vertellen wat ze leuk vindt om te doen en ons meenemen in haar wereld. Evie heeft namelijk een paar favoriete activiteiten waar ze ontzettend blij van wordt. Lees je mee met de favorieten van onze dreumes?

Buiten spelen

Op het kinderdagverblijf gaan ze wanneer de luier is verschoond bij goed weer naar buiten. Thuis wil ze ook naar buiten zodra ze een schone luier om heeft. Ze wijst naar haar schoenen en jas en rent vervolgens naar de deur en roept “buitie!” Ze gaat het liefst naar een speeltuin met een kleine glijbaan. Daar glijdt ze dan zelf vanaf, op haar buik. Ook in de tuin gaat deze dreumes graag op ontdekkingstocht.

17 Pyjamadag  paasweekend glijbaan sprongetjes

Fietsen

Bij het openen van de voordeur vliegt ze (bijna letterlijk) naar de fiets. Ze vindt fietsen prachtig. Groot voordeel voor mama, want ik kan lekker een uurtje bewegen en Evie gaat gezellig mee. Afgelopen tijd is het heerlijk fietsweer geweest. Ik probeer elke keer een andere route te vinden. Soms met een tussenstop bij een speeltuin, kinderboerderij of bij de supermarkt voor een paar boodschapjes. Ze lacht, kletst en wijst van alles aan, vooral dieren en andere kinderen. Je kunt je voorstellen dat we hele gezellige ‘gesprekken’ hebben op de fiets. En als ze moe is, gaat ze gewoon slapen.

Samen spelen

Evie kan zo nu en dan prima zelf spelen, maar samen spelen is het einde. Ravotten op de bank, met de bal spelen of een blokkentoren bouwen (en omgooien) zijn haar favorieten. Wanneer ik op de grond ga zitten kruipt ze bij me en kunnen we samen een toren bouwen. Wanneer ze iets actiever is giert ze het uit bij het over rollen van een bal.

Zandkasteel

Wanneer Evie moe is kruipt ze graag bij me op de bank. Ze wil dan graag filmpjes kijken. Zandkasteel doet het altijd goed. Met name het liedje over kriebel in de neus (wie kent ‘m niet) vindt ze leuk. Ze swingt dan stiekem met haar voetjes mee op de maat van de muziek.

Wat doet jouw kindje graag?

Volg en like ons:

8 thoughts on “Waar je onze dreumes blij mee maakt

  1. Leuk om te lezen Meike, het is dat ik geen schrijftalent heb anders had ik het zo kunnen schrijven over Bas… Zou het sterrenbeeld uitmaken? Je beschrijft namelijk precies Bas zijn kenmerken en favorieten!! Grappig die overeenkomsten tussen Evie en Bas!!
    Leuke leeftijd he zo samen dingen ondernemen! En frustrerend soms he dat eigen-willetje-karakter 😉

  2. Fietsen en buiten spelen is hier ook favoriet. Het zandkasteel was bij onze dochter helemaal favoriet maar de kleine man in huis vind er nog weinig aan. Ik denk dat hij nog net te klein is.

  3. Jaaa, buiten spelen!! En ravotten, kan hem niet gek genoeg. En gewoon, aandacht krijgen, dan gaat ie zich vaak ook gigantisch uitsloven ;-). Maar goed, dat vinden ze allemaal leuk natuurlijk, aandacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.