Wanneer is het roer om?

Eind juni is er geen blogje verschenen in de serie Het Roer Gaat Om. Ik was moe, schrijven lukte niet en moest mij even focussen op de echt belangrijke dingen. Ik heb een paar stappen terug gedaan om werk, gezin en mijzelf draaiende te houden. Inmiddels is alles op de rails en kan ik weer helder nadenken. Ook over mijn blog en het roer omgooien. Ik had mijzelf eigenlijk nog nooit de vraag gesteld wanneer het roer nu echt om is. Waar streef ik nu naar? Bij deze: Wanneer is het roer om? Vandaag deel ik mijn tips en tricks om je levensstijl te veranderen.

Ik ben van mening dat je moet genieten van het leven. Van mijzelf dingen ontzeggen wordt ik ook niet gelukkig. Het is dus zoeken naar een balans. Gezond eten en actief leven, maar zo nu en dan een wijntje of een lekkere snack moet kunnen.

Het roer gaat om

Wanneer is het roer dan echt om? Naar mijn idee is dat eigenlijk pas wanneer je niet meer hoeft na te denken bij wat je doet. Dan heb ik nog een lange weg te gaan. Sporten of bewegen zou wat mij betreft bijna een automatisme moeten zijn. Geïntegreerd in je dagelijkse doen en laten. Geen moeten, maar iets waar je even van geniet. Dat zelfde geldt voor eten. Zodra het kiezen voor gezond en snacken geen keus meer is, maar normaal, dan is het roer compleet om.

Tips
  • De allereerste tip is denk ik wel: Gewoon doen! Het maakt niet uit wanneer. Als je echt wilt lukt het ook.
  • Verander stap voor stap. Stel jezelf een doel en deel deze op een meerdere kleine doelen. Op deze manier kun je steeds kleine doelen afvinken.
  • Geef jezelf de tijd. Je manier van leven verander je niet zomaar. Wen aan een nieuwe situatie alvorens je met een volgende stap begint.
  • Laat je omgeving je stimuleren. Maak afspraken met bijvoorbeeld je partner dat hij je een ‘schop’ naar de sportschool geeft.
  • Laat je inspireren. Ik vind Pinterest een fijne manier om mijzelf te inspireren.
  • Schakel hulp in. Afhankelijk van je doel kun je bijvoorbeeld een diëtist of personal trainer inschakelen.
De kilo’s

Voor degenen die nieuwsgierig zijn, met de kilootjes gaat het goed. Ze zitten er nog steeds. Nee hoor, het gaat goed met het afvallen. Ik heb een beetje routine gevonden in mijn eten. Op mijn werk zit ik de hele dag en het is makkelijk om even iets te snaaien te pakken, ik probeer dan gezond te snaaien of het gewoon niet te doen. Ik eet gezond, meer fruit en eiwitten en minder koolhydraten. Ik ben bijna op de helft van de kilo’s die ik kwijt wil. Cijfertjes op de weegschaal zijn maar cijfertjes, inmiddels zie ik het ook een klein beetje als ik in de spiegel kijk. Dat is toch nog de beste motivatie. Sporten blijft overigens nog altijd een dingetje, maar met het mooie weer ben ik gelukkig al actiever met het fietsen en wandelen met Evie.

Volg en like ons:

One thought on “Wanneer is het roer om?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.