Wat je niet wilt horen tijdens de zwangerschap

Het gebeurt me al vanaf het begin van deze zwangerschap vrij regelmatig dat ik word overrompeld met niet heel handige opmerkingen over mijn zwangerschap. Ik heb blijkbaar een grote buik. Begrijp me niet verkeerd, ik snap dat deze opmerkingen goed bedoeld zijn, maar sommige heb ik inmiddels meer dan eens gehoord. En ze gaan met name over het formaat van mijn buik. Ik heb een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet.

Opmerkingen zwangerschap
33 weken toen vs. 28 weken nu

Zo, jij mag wel twee stoelen hebben – Say what?! Dit werd me toegeworpen toen ik in de trein ging zitten. Ik heb een sarcastische glimlach toegeworpen en beaamd dat ik ook vind dat ik twee stoelen mag hebben. Helemaal als je je bedenkt dat de meeste mensen in hun krant of telefoon duiken om maar niet op te hoeven staan.

Weet je zeker dat het er geen twee zijn? – Uhm… ja. En wat dan nog? Wat is er mis met twee? Het is echt één baby die gewoon lekker de ruimte heeft om rond te zwemmen.

Succes met de laatste loodjes – Echt super lief dat je me succes wenst met de laatste loodjes. Ik verwacht zo in de zomer inderdaad hele pittige laatste loodjes, maarre… ik was op dat moment nog 26 weken zwanger en nog niet eens in de buurt van de laatste loodjes. Voor iedereen die zich zorgen maakt… Van de zomer lig ik onder een parasol in de tuin en stop ik mijn vermoedelijk opgezwollen voeten in het koele opblaasbadje van Evie. Laat de zomer maar komen.

Goh, volgens mij ben je zwanger/komt er een broertje of zusje? – Goh, zou je denken?! Overigens werd dit mij ook wel eens gevraagd voordat ik tien kilo was afgevallen. Die was eigenlijk nog een tikje vervelender.

Je zal wel blij zijn dat het er bijna op zit met dit warme weer – Met 28 weken zit het er A nog niet bijna op en B, hoe nieuwsgierig ik ook ben, met 28 weken wil ik de babyboy nog graag even voor mijzelf houden. Uiteraard ga ik hem straks vol trots aan de wereld laten zien, maar daar ben ik nu nog niet helemaal aan toe. Warm weer of niet, ik blijf nog even lekker broeden.

Dus lieve mensen, ik mag dan het formaat van een walrus hebben en soms even zuchten, omdat zwangerschapskwaaltjes echt wel vervelend zijn, maar ik geniet. Ik geniet van de bolle buik die ik in de spiegel zie, van die beurse plek waar onze babyboy steeds tegenaan drukt, het getrappel en van de gedachte dat ik daar nog een paar weken van mag genieten.

 

Volg en like ons:

3 thoughts on “Wat je niet wilt horen tijdens de zwangerschap

  1. Vooral de tweede opmerking. Als ik van iedereen een euro kreeg die dat aan mij vroeg, was ik nu miljonair geweest. Kan me trouwens herinneren dat jij en mam dat ook vaak vroegen 😉 hahaha die krijg je terug. Nee, was een grapje. Gewoon alle opmerking ene oor in, andere uit. Ik vind overigens de opmerking over twee stoelen echt ronduit asociaal.
    Leonie van Mil onlangs geplaatst…De 15 reisdilemma’s – tagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.