Wat neem ik mee voor mijn peuter

Onlangs zijn wij op vakantie geweest. Wij zijn een midweek weggeweest, maar de bagage leek wel voor een maand. Een complete volksverhuizing om er maar voor te zorgen dat het Evie aan niets ontbreekt. Dat zelfde geldt voor een dagje weg of slechts een paar uurtjes naar bijvoorbeeld een verjaardag. Ik ben de tas wel eens doorgelopen om te kijken of er dingen bij zitten die niet nodig zijn, maar helaas, ik kon niets ontdekken. Maar wat neem ik mee voor mijn peuter?

Ik heb voor de geboorte van Evie een hele handige luiertas gekocht, een rugzak. In de rugtas zitten twee losse tassen. Eén om eten op temperatuur te houden en één voor de luiers. Je hoeft dus niet altijd de complete set mee te nemen. Regelmatig gaat alleen het kleine tasje voor de luiers mee. Daarnaast zit er ook een verschoonmatje in.

wat zit er in de tas knuffel wat neem ik meeAls ik met Evie een middagje op pad ga, dan verschijnen er een soort standaard lijstjes in mijn hoofd met dingen die mee moeten. Een lijst per gelegenheid. Ik vlieg dan door alle kamers van het huis om de tas in te pakken. Ondertussen vraag ik Evie om zelf wat speelgoed uit te kiezen. Oké, ook ik vergeet wel eens wat, maar over het algemeen neem ik (belachelijk) veel mee. Dan sleep ik een zware tas over een festivalterrein of ik kom met drie tassen op een verjaardag.

Wat neem ik mee?
 • Roger en doekie. Dit zijn haar favoriete slaapvriendjes.
 • Luiers, billendoekjes en luierzakjes. We zijn weliswaar bezig met de zindelijkheidstraining, maar op sommige dagen vraagt Evie om een luier dus alle spullen moeten mee.
 • Tja, een schone onderbroek en legging in geval van ongelukjes.
 • Speelgoed. Een lange autorit, een etentje in een restaurant of een bezoekje aan familie of vrienden, we nemen altijd speelgoed mee. We laten Evie dan zelf haar tasje inpakken.
 • Rozijntjes, fruit of een koekje, flesje water en een pakje drinken.
 • Snoetenpoetsers. Snoetenpoetsers zijn overal goed voor en dus gaan deze altijd mee.
 • Hydrofielluier. Deze is ter bescherming van het verschoonmatje, maar is ook handig voor het wegpoetsen van een knoeiboel wanneer een snoetenpoetser niet voldoet.

Ik neem liever het zekere voor het onzekere als ik met Evie op pad ga. Wat nemen jullie altijd mee?

Volg en like ons:

4 thoughts on “Wat neem ik mee voor mijn peuter

 1. Ik maak sowieso gebruik van doekjes die zowel voor de billetjes als voor het gezicht gebruikt kunnen worden. Scheelt weer een pak 🙂

  Zelf neem ik eigenlijk weinig mee. Verschoningssetje, eventueel extra kleding en wat snacks. Ik gebruik geen matjes, omdat ik mijn zoontje staand verschoon. k zet hem recht op een stoel, ga achter hem zitten en verschoon hem binnen no time. Zodra hij kon staan heb ik dit gedaan en dat is zo praktisch. Ik kan hem dus overal (ook gewoon als ik zelf zit op de grond) makkelijk en snel verschonen.
  Sheila onlangs geplaatst…Tag: Mijn leven als mamaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.