Wennen aan de fles

Tijdens mijn zwangerschap werd ik overspoeld met uitzetlijstjes. In grote lijnen waren deze lijstjes gelijk, maar er zitten ook grote verschillen tussen. Als je voor het eerst ouder wordt, heb je niets in huis, weet je niets en wil je alles goed doen. Bij het aanschaffen van de babyuitzet heb ik de lijsten naast elkaar gelegd en ben zelf tot een definitieve lijst gekomen. Her en der hadden we al wat tips ontvangen over spullen die standaard op elk lijstje staan, maar echt niet nodig zijn.

Ik had besloten om tijdens mijn verlof borstvoeding te geven, maar uiteindelijk zou Evie toch ook uit de fles moeten drinken dus heb ik een berg Difrax flessen met kersenspeen aangeschaft. De kersenspeen heb ik gekozen nadat ik een half uur voor het schap de verpakkingen van dertig soorten spenen had gelezen.

De borstvoeding verliep nagenoeg zonder problemen en kolven was niet direct nodig. We mochten met ongeveer drie of vier weken beginnen met oefenen met de fles. Nu kon Evie dus ook uit die vrolijk gekleurde flesjes gaan drinken. Toch dacht Evie hier anders over.

Een paar keer per week zouden we gaan oefenen. Evie besloot alleen te kauwen op de speen. Er druppelt dan wel wat melk uit, maar drinken uit een fles? Ho maar. We kregen veel flessen getipt, Avent en Tommee Tippee, Calma en Dr, Browns. De laatste was de tip van de lactatiekundige dus ook maar direct een fles van aangeschaft.

Flessen van Avent en Tommee Tippee had ik gratis ontvangen in een van de vele boxen. Avent en Tommee Tippee lijken qua vorm op een borst. Hiermee zou je je baby kunnen foppen. Helaas, Evie bleef alleen maar kauwen op de speen. Deze spenen zijn net zo stevig als de spenen van Difrax. De Calma van Medela heeft ook een stevige speen, maar werkt hetzelfde als de borst. Je baby kan op dezelfde manier zuigen als aan de borst. De speen is enorm. Evie vond dit ook al niets. Ondertussen groeide de frustratie van Evie die al begon te huilen bij het zien van een fles. Inmiddels kon ik er ook om huilen.

De Dr. Browns hadden we al een paar keer zonder succes geprobeerd, maar hadden we het beste gevoel aan overgehouden. De spenen zijn lekker zacht en soepel. Dit moest toch echt gaan lukken. Ondertussen kwam mijn eerste werkdag dichterbij en moest Evie toch echt uit een fles kunnen drinken. Oefenen met de fles was huilen, kauwen en tijdens zeldzame momenten maakte Evie er een spelletje van.

Het was hopeloos. Wat nou als Evie helemaal nooit uit de fles wil drinken? De dag vóór de eerste wendag bij het kinderdagverblijf ben ik naar mijn moeder toe gegaan. Het moest nu toch echt gaan gebeuren. Mijn moeder heeft Evie die dag ‘zover gekregen’ om uit de fles te drinken. Dat was het begin van een nieuwe fase. De truc? Mijn moeder zegt dat het een gevoel was. Mijn frustraties bracht ik over op Evie waardoor ze niet uit de fles dronk. Door rust en zelfvertrouwen uit te stralen heeft ze Evie rustig gehouden en de fles gegeven.

Volg en like ons:

One thought on “Wennen aan de fles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.