Wennen is voor moeders

Binnenkort is het zover, dan zit mijn verlof er op en moet ik weer aan het werk. Wekenlang heb ik mijzelf gestort op de verzorging van Evie. In goede tijden en slechte tijden, 24 uur per dag. De gedachte dat ik haar bij het kinderdagverblijf moet achterlaten heeft me de laatste dagen achtervolgd. Bij de gedachte kreeg ik een knoop in mijn maag.

Vanochtend (29-1-2014) was het zover, Evie gaat voor het eerst vier uur wennen op het kinderdagverblijf. Alles stond klaar voor vertrek en Evie had haar jasje aan. Met de grootste moeite trok ik de deur achter mij dicht. Ik heb mijzelf wel honderd keer gezegd dat het voor een goed doel is en goed is voor Evie.

Bij het kinderdagverblijf was de overdracht. Jeetje, wat is deze kort. Het enige dat ik wilde was zo lang mogelijk tijd rekken en bij mijn kleine meid blijven. Als alle informatie is uitgewisseld, moet je je kind weggeven. Voornemens mijzelf groot te houden bij Evie (ik wil haar niet overstuur maken), geef ik haar nog een paar laatste kusjes en trek ik de deur van het kinderdagverblijf weer achter mij dicht. Daar stond ik dan met een lege kinderwagen en betraande ogen. Ik dacht alleen maar: “Wat ga ik in hemelsnaam in deze vier uur doen?!”

Ik heb in deze vier uur veel gedaan. Boodschappen, geschreven voor deze blog, extra lekker geluncht en lui op de bank gelegen. Alles ging in een roes, want het enige dat in mijn hoofd zat was Evie. Vindt ze het wel leuk, gaat ze slapen, spelen en eten? De vriendelijke begeleidster had me wel gezegd dat ik mocht bellen, maar wil me dan ook niet laten kennen. Uiteraard wel elke paar minuten op mijn telefoon gekeken of ik geen gemist gesprek had van het kinderdagverblijf.

Om 14.00 uur was het zover, ik mocht Evie weer ophalen. Ze lag heerlijk in de box te spelen, ze had ruim een uur geslapen en goed gegeten. Alles was goed gegaan *zucht*. Oja, hier wat tips om de ‘eenzame’ uren door te komen.

Volg en like ons:

One thought on “Wennen is voor moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.