Zindelijkheidstraining

Joehoe! Hier spreekt een trotse mama! Gisterochtend had Evie een droge luier en ging uit bed direct op het potje. De eerste stappen naar zindelijkheid zijn gezet. Ik denk dat het inmiddels bijna een jaar geleden is dat we het potje hier in huis hebben geïntroduceerd. De eerste interesse was er toen al, mede door het kinderdagverblijf. Het bleef bij een paar toevallige plasjes waar ze een sticker voor mocht plakken en vervolgens bleef het potje ongebruikt in een hoekje in de kamer staan. Daarbij heeft onze peuter naast mijn eigen planning een strakke dagindeling en is het soms makkelijker om een luier om te doen. Vorige week hebben we opnieuw de stickers tevoorschijn getoverd en gaat Evie dagelijks plassen op het potje. Tijd voor de zindelijkheidstraining. Hoe pakken wij dat aan?

Ik heb geen studie van de zindelijkheidstraining gemaakt, maar het allerbelangrijkste leek me in elk geval dat Evie interesse in het potje heeft en voelt wanneer ze moet plassen. Check…. Die is alvast binnen. Daarnaast wil ik hier de tijd voor nemen. Thuis loopt Evie tegenwoordig of in d’r blote billen of met een onderbroekje zonder luier. Tot nu toe gaat het plassen echt heel goed (op een enkel ongelukje na). Ze voelt wanneer ze moet, kondigt het netjes aan en gaat zelf op het potje zitten. Voor elk plasje mag ze een sticker uitzoeken en op een poster plakken. Ze heeft in een hele korte tijd flinke stappen gemaakt.

Aangezien ze nog niet op het potje poept zit een ongelukje in een klein broekje… uhm… hoekje. En de ongelukjes horen erbij. Het is niet erg (wel erg vies). De volgende stap is het toilet. We schaffen binnenkort alvast een brilverkleiner aan. Vaak wandelt ze met ons al het toilet binnen (ik heb tegenwoordig nergens meer privacy) en wil ze perse een stukje papier er ingooien. Uiteraard hoort het doorspoelen voor haar ook bij het toiletbezoek, want op die knop drukken is o zo leuk. Ze vindt dit heel interessant en stiekem hoop ik dat het poepen met een brilverkleiner op het toilet dan ook vanzelf gaat komen.

Ik ben blij dat we aan een nieuwe fase zijn begonnen en trots op Evie hoe ze het doet. Voorlopig gaan we op pad met tassen extra kleding en spullen om ongelukjes snel op te lossen. En het geld van de luiers kunnen we nu sparen. Hoe hebben jullie de zindelijkheidstraining aangepakt?

Bron afbeelding

 

 

Volg en like ons:

2 thoughts on “Zindelijkheidstraining

  1. Super knap zeg!
    Fiene was vorige maand ook heel erg geïnteresseerd in de WC en wilde maar wat graag op de WC-verkleiner plassen en poepen. Maar na een week was het lolletje er wel van af en wilde ze niet meer haha. We zijn maar weer gestopt en binnenkort zullen we weer een keer nieuwe poging doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.