Zoals het klokje thuis tikt…

Het huishouden met een baby draaiende houden draait om timemanagement en vaste patronen. Eten, luier verschonen, slapen, spelen, knuffelen en dat de hele dag door. Het liefst elke dag op hetzelfde tijdstip om Evie niet in de war te brengen. Dit gedeelte heb ik inmiddels wel een beetje onder de knie. Het resultaat… Een blije baby! De eerste missie is geslaagd, want een blije baby is belangrijk. Op naar missie twee, het huishouden.

Want naast de verzorging van Evie moet ook het huishouden draaiende worden gehouden. Stoffen, wassen, stofzuigen, dweilen, boodschappen, wassen, toiletten, tuin, raam en had ik wassen al gezegd? Het liefst doe ik zoveel mogelijk van deze dingen als Evie slaapt. Gewoon, omdat wanneer Evie wakker is ik haar de aandacht wil kunnen geven die ze nodig heeft. En ja, ik sta ook wel eens te stofzuigen als ze in de box ligt.

Het liefst zie ik alles dagelijks perfect schoon, gedweild en opgeruimd. Je weet wel, zoals op foto’s in tijdschriften en op internet. Helaas, bij ons geen kaboutertjes die alles schoonmaken dus moet ik het zelf doen. Ik ben geen perfecte huisvrouw en ik hou niet zo van poetsen. Het beeld van perfectie heb ik losgelaten. We moeten niet vergeten dat we ook nog werken, hobby’s hebben en willen investeren in een sociaal leven. Een dag heeft maar 24 uur.

Ik vraag me af of een huis perfect schoon kan zijn als hier in wordt geleefd? In ons huishouden houden we in ieder geval alle belangrijke dingen hygiĂ«nisch schoon en is het wel eens rommelig… I love it!

Volg en like ons:

One thought on “Zoals het klokje thuis tikt…

  1. Hier hetzelfde hoor. Al hoef ik het niet perfect opgeruimd te hebben ook niet. Ik hou van huizen waar geleefd wordt en je dat kunt zien!
    Wij zitten nog wel in de fase dat we het liefst een keer Fay naar oma willen brengen zodat we echt de figuurlijke bezem door t huis kunnen halen want we hebben niet voor alles een plekje. Dus in die chaos wil ik nog wel beetje orde brengen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.