Zwanger en het hoofd koel houden bij hitte

Afgelopen dagen was het flink warm. Zeg maar gerust heet. Ik ben een echte zonaanbidder dus mij zul je niet snel horen klagen over de hitte, maar in combinatie met de zwangerschap (31 weken) mag de temperatuur van mij best een beetje minder. Maar goed, ik kan een partij klagen over hoe warm het is, het zweet op plekken zit waar de zon niet eens komt, de nachtrust ver te zoeken is en mijn enkels twee keer zo dik zijn, maar daar verander ik het weer niet mee. De enige manier om de hitte te verdragen is door het hoofd koel te houden. Ik vertel jullie hoe ik dat doe.

Wat te doen met de hitte? Ik schreef al eens een blogje over hoe je een hete dag met een peuter door komt. En hoe zat dat dan ook alweer met een baby? Hoe ik een warme dag met een baby doorkom is voor mij een latere zorg. Nu moet ik eerst zorgen dat ik zelf zo’n hete dag door kom.

Hoofd koel houden

Hoofd koel houden waterpretOm te beginnen probeer ik me nergens druk over te maken. Niet over de temperatuur, niet over het huishouden en niet over die lange rij in de supermarkt. Met de hormonen is dit niet altijd makkelijk hoor. Met name over de zwangerschap en kwaaltjes kan ik me best druk maken. Maar dat is dan vooral op de momenten dat ik me er even niet kan overgeven. Want ook met pijn in de bekken/rug wil Evie gewoon leuke dingen doen en kan ze een driftbui hebben.

Waterijsjes

Ik eet heel veel waterijsjes. Soms wel meerdere per dag. Het is lekker koel, je krijgt nog wat vocht binnen en ik kan toegeven aan mijn craving voor zoetigheid.

Water drinken

Ik ben geen goede drinker. Soms moet ik mijzelf er toe aanzetten om wat te drinken. Ik vergeet het soms gewoon. Dat is niet handig als je zwanger bent en het is bloedje heet. Eerder in mijn zwangerschap had ik al vaak hoofdpijn en dat bleek gewoon vochttekort. Met dat warme weer moest ik dus echt goed op mijzelf letten. Ik ben uiteindelijk maar halve liter gaan tellen. Ik heb de afgelopen dagen minimaal vijf flesjes water per dag gedronken.

Gordijnen dicht

Overal in huis houd ik de gordijnen dicht. Daardoor is het steeds een paar graden koeler in de huis dan buiten. Heel fijn om dan op het heetst van de dag dan gewoon binnen te zijn. En over hoofd koel houden gesproken. Ik kan dan het uurtje nachtrust dat ik ’s nachts mis een klein beetje inhalen met een middagdutje.

Ochtend

In de ochtend is het buiten nog koel. Dat is voor mij dus het uitgelezen moment om dingen te doen. Alle ramen gaan dan even tegen elkaar open en ik doe wat boodschappen of kleine huishoudelijke klusjes. De rest van de dag kan ik me dan ook echt rustig houden.

Waterpret

Tot slot is er met een peuter niks leuker dan waterpret. Een aangezien het al vroeg warm is staat het badje al vroeg klaar en installeer ik mij onder een parasol. Met natte voeten kan ik mijn hoofd koel houden. En het is nog leuk ook.

Hoe hebben jullie de afgelopen dagen het hoofd koel gehouden?

 

Volg en like ons:

One thought on “Zwanger en het hoofd koel houden bij hitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.