Zwangerschap en mijn guilty pleasures

Een zwangerschap en de bijbehorende hormonen doen veel gekke dingen met je lijf en geest. Cravings, nieuwe gewoontes, favoriete kleding en je hersenen die soms een loopje met je nemen. Tijdens deze zwangerschap zijn er een aantal dingen die ik anders doe, draag of eet. En sommige dingen zou ik normaal gesproken niet eens bedenken of doen.

Zoetigheid

zwangerschap colaIk ben deze zwangerschap echt van de zoetigheid. Normaal gesproken lust ik ook wel eens een stuk chocola of een koekje, maar meestal kies ik voor iets hartigs. Daarbij was ik de maanden voor mijn zwangerschap bezig met het Killerbody Dieet dus de zoetigheid liet ik staan. Nu drink ik dagelijks cola (maximaal 2 glazen), ga ik om 20.30 uur naar de supermarkt voor een slagroomtaart, eet ik pannenkoeken met aardbei en bruine basterdsuiker of speculaas op brood en drink ik graag een Jillz 0.0% of drie. Straks na de zwangerschap moet ik denk ik serieus afkicken van de zoetigheid, want dan moet er opnieuw aan die ‘killerbody’ worden gewerkt. Overigens werk ik niet alleen maar ongezonde zoetigheid naar binnen. Ook aardbeien, verse kokos, meloen en druiven gaan er lekker in.

McDonalds

Praktisch mijn hele zwangerschap walg ik van de geur van gebakken vlees. Alleen bij kipfilet heb ik er geen last van. Zeker in het begin van de zwangerschap stond ik te kokhalzen bij de gedachte dat ik gehakt, hamburger of runderworstje moest bakken. Laat staan dat ik het moest eten. Maar, voor een Quarterpounder van de McDonalds kun je mij uit bed halen. En dan het liefste een menu met, hoe kan het ook anders, een beker cola.

Jurkje Zeeman

Ik draag al een geruime tijd bijna dagelijks één van de twee jurken die ik bij Zeeman kocht. Het zit niet te strak, zweet niet en doordat je hem makkelijk kunt combineren met andere kledingstukken kun je het jurkje bij allerlei gelegenheden dragen. Inmiddels zitten mijn benen vol putjes en zijn ze opgezwollen en is een jurkje niet het meest charmante kledingstuk om te dragen, maar comfort wint het van hoe ik er überhaupt uit zie.

Omaonderbroeken

Disclaimer: tmi

Tot en met het tweede trimester pastte mijn reguliere ondergoed nog goed, maar zoals ik al zei wint het comfort terrein en draag ik nu hoofdzakelijk omaonderbroeken. En aangezien ik na de bevalling ben aangewezen op dat vreselijke kraamverband, zal ik voorlopig nog in omaonderbroeken rondlopen. Na die periode ga ik maar eens lingerie winkelen denk ik. Dat heb ik dan wel verdiend.

Poetsen en wassen

Nesteldrang schoonmaakTja, of nesteldrang een guilty pleasure is zullen de meningen over verschillen, maar ik vind het een guilty pleasure. Het geeft mij namelijk echt een gevoel van voldoening als ik weer een babywasje heb gedaan, de koelkast heb uitgesopt of ik weer tassen met oud speelgoed heb uitgezocht. Ik ben normaal gesproken geen uitblinker in het doen van het huishouden, maar onder invloed van de hormonen zie ik veel meer rommel en viezigheid. Het is jammer dat ik door mijn pijnlijk bekken en de verbouwing die nog steeds gaande is weinig aan poetsen toe kom. Maar als de verbouwing (hopelijk eind deze week) klaar is, ga ik los. Zere bekken of niet.

Kussentjes

Kussentjes zijn het toverwoord deze zwangerschap. Tijdens de zwangerschap van Evie sliep ik met een voedingskussen. Echter ergerde ik mij deze zwangerschap aan het knisperen tijdens het draaien en vond ik dat ding erg zweterig (en ik heb het al zo warm). Hij is dus vervangen door een handzamer en geruisloos sierkussentje van de bank. Op de bank liggen op dit moment geen sierkussens meer. Er ligt er één onder mijn kussens om hoger te liggen. Ik heb er één om tussen mijn knieën te leggen tijdens het slapen. En tot slot heb ik er nog twee die ik op een eetkamerstoel heb gelegd om hoger te zitten. Alles voor meer comfort.

Wat waren jullie guilty pleasures tijdens de zwangerschap?


Artikelen kunnen affiliate links bevatten. Klik hier voor meer informatie.

Fotocredits: Pixabay

Volg en like ons:

One thought on “Zwangerschap en mijn guilty pleasures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.